Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två personer anhölls för grovt vapenbrott

<p>Det var under tisdagskvällen som polisen gjorde ett större tillslag i södra Malmö. Flera vapen togs i beslag och två personoer sitter nu anhållna misstänkta för vapenbrott.<br></p>Foto: Jens Christian

Två personer anhölls på tisdagskvällen misstänkta för grovt vapenbrott efter ett tillslag i Malmöområdet.

På plats hittade polisen såväl pistoler som mer kraftiga automatvapen.

– Det betraktas som en del av den organiserade brottsligheten, säger Stefan Gradler, åklagare vid den internationella åklagarkammaren i Malmö.

Det var under tisdagskvällen som polisen gjorde ett större tillslag i södra Malmö. På Twitter berättade polisen om tillslaget, som hade föregåtts av en längre tids spaningsarbete från polisens sida.

Enligt den internationella åklagarkammaren, som har fått ärendet på sitt bord, rör det sig om brottslighet med internationella kopplingar.

– De två personerna anhölls, misstänkta för grov smuggling samt grovt vapenbrott. Det betraktas som en del av den organiserade brottsligheten, säger Stefan Gradler.

Rör sig om automatvapen

De personer som greps på plats anhölls senare under tisdagskvällen. Enligt polisen rör det sig om två män i 30-årsåldern, som båda togs vid gårdagens tillslag.

På plats ska polisen ha hittat en större mängd vapen, och det rör sig om allt från vanliga pistoler till automatvapen.

– Dessa vapen ska ha smugglats in och senare hanterats här i Sverige. Brotten som de två männen misstänks för ska ha begåtts under 2013 samt en bit in på 2014. Det är först under senare tid som polisen har upptäckt brotten i fråga, säger Stefan Gradler.

Förhör under dagen

Eftersom ärendet är så pass färskt är både polis och åklagarmyndigheten förtegen kring tillslagets omständigheter.

Under onsdagen lär mer information komma till myndigheternas kännedom.

– Polisen kommer att hålla förhör med de båda männen under dagen, säger Stefan Gradler.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!