Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Två personer anhållna i Danmark för terrorbrott

Två personer har gripits i Danmark misstänkta för terrorbrott i Syrien och Irak.

De misstänkts vara en del av ett större nätverk och ha skaffat drönare i Danmark till terrorgruppen IS.

Köpenhamnspolisen rapporterar under onsdagen att de tillsammans med PET (Danska motsvarigheten till SÄPO) har anhållit två personer misstänkta för terroristbrott.

De skriver att de efter en längre tids efterforskningar misstänker personerna för medverkan till terrorförsök utomlands.

Enligt polisen ska de misstänkta ha köpt och förvarat bland annat drönare från Danmark som skulle gå till terrorgruppen Islamiska staten, IS krigsföring i Syrien och Irak. 

Flera hussrannsakningar i huvudstaden

I samband med gripandet har Köpenhamns polis och säkerhetstjänst genomfört ett antal hussransakningar i centrala Köpenhamn.

De två anhållna misstänks vara del av ett större nätverk som polisen har ögonen på. De sitter just nu i häktet i väntan på att så kallade grundlovsforhør (motsvarande häktningsförhandlingar) ska genomföras på torsdagsförmiddagen. 

 

LÄS OCKSÅ: Man som bott i Sverige häktad för terrorplaner 

 

Polisen är i övrigt mycket förtegen om ärendet och meddelar att åklagarmyndigheten kommer begära stängda dörrar vid häktesförhandlingarna på grund av den pågående förunderöskningen. Polisen uppger att de av samma anledning inte kan berätta mer om fallet.