Bilarna blev kraftigt demolerade men ingen verkar ha skadats i olyckan i Malmö. Polisen söker nu med hund efter en av de inblandade. Foto: Mikael Nilsson
Bilarna blev kraftigt demolerade men ingen verkar ha skadats i olyckan i Malmö. Polisen söker nu med hund efter en av de inblandade. Foto: Mikael Nilsson

Två personbilar i kraftig kollision

Publicerad

En man misstänks för rattfylleri efter en kraftig krock mellan två bilar i korsningen Axel Danielssons väg–Per Albin Hanssons väg i Malmö på fredagskvällen.

– Det blev inga personskador, säger Mia Sandgren på polisens ledningscentral i Region syd.

Den våldsamma krocken som demolerade båda bilarna inträffade klockan 21.19. Polis, ambulans och räddningstjänst larmades ut.

Enligt uppgift ska det ha suttit en familj med en liten pojke i en av de krockade bilarna. Men den uppgiften har inte bekräftats av polisen.

I närmare två timmar efter olyckan fanns en misstanke om att det kunde röra sig om en smitningsolycka. Poliser med hund sökte efter föraren till en av de inblandade bilarna.

– Vi hade en tidig uppgift om att en person skulle ha sprungit från olycksplatsen och att det kunde vara föraren till den ena bilen, säger Mia Sandgren.

Så småningom visade det sig i stället att den man som sannolikt var den saknade föraren faktiskt fanns kvar på platsen. Vid närmare kontroll av honom blev han dessutom misstänkt för rattfylleri och fick följa med poliserna för provtagning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag