Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Två nya misstänkta gripna i utredningen av trippelmordet

Tre unga män sköts ihjäl den 18 juni på Drottninggatan i Malmö när de stod utanför ett internetcafé. Foto: Fritz Schibli
I den här bilen satt mördarna och väntade kort före trippelmordet. Filmen är en kamera på en stadsbuss. Foto: Polisen

I utredningen av trippelmordet utanför ett internetkafé i Malmö har ytterligare två personer anhållits. 

I de handlingar som finns i tingsrätt pekas ingen av dem ut som delaktiga i morden.

Trots det ingår båda i utredningen av trippelmordet.

Den formella brottsmisstanken är enligt uppgifter från tingsrätten grovt narkotikabrott. De två personerna anhölls strax efter kl 8 på tisdagsmorgonen av åklagare.

Senare under dagen fick de också offentlig försvarare. 

– Båda är släppta efter förhör men misstankarna kvarstår. De är inte misstänkta i den del av utredningen som avser mord, säger kammaråklagare Jeanette Sprimont.

Tre häktade

Sedan tidigare sitter tre personer häktade bland annat en man från Göteborg. De misstänks för medhjälp till mord. Mannen från Göteborg uppges ha kopplingar till kriminella nätverk.

LÄS MER: Skånsk knarkkartell sprängdes - ledaren jagas av spansk polis 

I utredningen av trippelmordet har polis och åklagare också hamnat på ett nytt spår, grovt narkotikabrott. När polis slog till i november och grep tre män i 20-årsåldern blev en av dem misstänkt också för grovt narkotikabrott efter att poliser gjort husrannsakan.

En fjärde man greps samtidigt som misstänkt för medhjälp. Han blev dock försatt på fri fot men greps på nytt och blev häktad. 

Han har under tiden han var häktad vallats på bland annat en parkeringsplats i Lomma där mördarnas bil tros ha stått parkerad en tid innan mordet.

Den fjärde mannen är numera försatt på fri fot.

Hittade narkotika

Nu misstänks alltså ytterligare två personer för grovt narkotikabrott i utredningen av trippelmordet.

Skjutningen den 18 juni på Drottninggatan i Malmö tros vara kopplat till uppgörelser mellan kriminella nätverk. Flera av personerna som är inblandade förekommer som misstänkta i utredningar av grovt narkotikabrott.

En speciell person, en man 21-årsåldern, tros ha varit det tilltänkta offret. Han fick enbart en skottskada i ett ben. Han ska nu enligt uppgifter till Kvällsposten vara efterlyst av spansk polis som utreder två mord på spanska solkusten.

Han har länge varit ledare för ett av de större kriminella nätverken i Malmö, enligt uppgifter från polisen. Efter skjutningen ska han ha lämnat Sverige.