Två män sköts ned inne på restaurang

Publicerad

Två män skadades i samband med en skottlossning i Laholm på fredagskvällen.

Männen satt på en pizzeria när två maskerade personer kom in och öppnade eld.

Det är inte känt om det var ett rån eller om skytten var ute efter någon särskild person.

Händelsen inträffade strax efter klockan 23 på fredagskvällen, skriver Hallandsposten.

Enligt polisen befann sig tre personer inne i restaurangen när ytterligare två personer, båda maskerade, stormade in. Minst en av de två maskerade började plötsligt skjuta med en pistol.

– De gick fram mot en av personerna och sköt honom i foten. Sedan verkar det som om en annan man som försökte gå emellan blev skjuten i benet, säger Thomas Fuxborg.

En anställd på pizzerian flydde ut i köket när skottlossningen utbröt, enligt polisens uppgifter.

Exakt hur många skott som avlossats är inte känt. Men boende i området hörde smällarna och larmade polisen.

Gärningsmännen kan ha flytt i bil

De skjutna männen fördes med ambulans till sjukhus. Deras skador beskrivs inte som livshotande.

Platsen spärrades under fredagsnatten av för teknisk undersökning och ett antal vittnen har förhörts. Det är oklart om polisen har säkrat några spår.

Det finns vittnesuppgifter om att två män har synts lämna platsen springande.

– Därefter kan de ha försvunnit i en bil, men vi vet inte säkert, säger Thomas Fuxborg.

Polisen rubricerar i nuläget händelsen som mordförsök, rubriceringen kan komma att ändras senare.

– Vi börjar där, sedan får vi se var det tar vägen utifrån vad vi får fram i förhör, säger Fuxborg.

Motivet till skottlossningen är oklart. Ägaren till pizzerian säger till Hallandsposten att det var ett rån. Men han vill inte utveckla saken närmare.

– Det här var ett rån som riktades mot personalen men jag vill inte prata om det, säger han till Kvällsposten.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag