Ali har inte hämtat sig från händelsen i augusti. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGAli har inte hämtat sig från händelsen i augusti. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Ali har inte hämtat sig från händelsen i augusti.  Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
En man har anhållits, misstänkt för skottlossningen i Alis butik. Foto: JENS CHRISTIANEn man har anhållits, misstänkt för skottlossningen i Alis butik. Foto: JENS CHRISTIAN
En man har anhållits, misstänkt för skottlossningen i Alis butik. Foto: JENS CHRISTIAN
Både Ali och hans kollega fördes till sjukhus. Foto: JENS CHRISTIANBåde Ali och hans kollega fördes till sjukhus. Foto: JENS CHRISTIAN
Både Ali och hans kollega fördes till sjukhus.  Foto: JENS CHRISTIAN
Ali kommer få men under resten av livet. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGAli kommer få men under resten av livet. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Ali kommer få men under resten av livet.  Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Fyra män sköt Ali i hans butik – nu är en gripen

Publicerad

 

I augusti sprang fyra maskerade män in i 49-åriga Alis butik på Bragegatan i Malmö – och sköt honom och en kollega.

Nu är en man i 20-årsåldern anhållen, misstänkt för skottlossningen. 

Ali har tidigare berättat om händelsen – just för att kunna hjälpa polisen.

– Naturligtvis blir man rädd, men hur ska polisen kunna gripa de här människorna om vi inte hjälper dem, säger han.

Under onsdagen anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt för skottlossningen på Bragegatan i Malmö den 4 augusti. 

I det fallet anträffades två män skjutna i var sitt ben på adressen. Händelsen rubriceras som grovt rån och mordförsök. Kort efter händelsen anhölls två tonåringar för brottet men släpptes av häktningsdomaren, misstankarna kvarstår dock. 

Skrek att de ville ha pengar

Vid det tillfället sprang fyra maskerade män i en butik och sköt butiksägaren Ali, 49 och hans kollega samtidigt som de skrek att de ville ha pengar.

– Jag var inne på lagret på ett av kontoren när jag hörde att någon skrek. Jag gick ut i butiken och såg fyra personer. En skrek till mig "Var är pengarna, var är pengarna?". Sedan sköt han mig i foten, har butiksägaren Ali tidigare berättat för Kvällsposten.

Ali sitter nu i rullstol och kommer få men för livet av händelsen i augusti. 

– Det är så mycket rörelser och steg man tar som man inte tänkte på innan! Nu får jag be om hjälp hemma, så det är inte särskilt roligt för min fru heller. 

"Nöjesskjutning"

Åklagare Lisa Åberg menar att rånet som Ali utsattes för är mycket grovt. Hon har beskrivit det närmast som en ”nöjesskjutning”.

– Det skjuts innan man ens vet om man kommer få det man vill ha, sen skjuts det senare, när det egentligen inte finns något syfte – man redan fått sitt rånbyte. Det är rått. Som åklagare vill man så klart nå fram hela vägen när det gäller den här typen av brottslighet, har hon sagt tidigare.

Ali sitter i rullstol efter rånet mot butiken. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Skjutning på Industrigatan

Under onsdagen anhölls även tre män, varav två i 30-årsåldern och den tredje i 40-årsåldern, för skjutningen på Industrigatan i Malmö den 4 september

En man i 40-årsåldern lyckades fly undan kulorna som sköts mot honom. 

Sedan tidigare sitter en 18-åring, en 40-åring och en 27-åring frihetsberövade misstänkta för mordförsöket, det skriver Sydsvenskan.

Måltavlan för skjutningen var en man i 40-årsåldern som klarade sig undan kulorna, de träffade i stället en husfasad och en bil.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Relaterade ämnen
Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag