Två män häktades av Malmö tingsrätt på lördagen efter misstanke om kidnappning och våldtäkt av en kvinna. Offret ska ha förts bort mot sin vilja och hållits fången i sex timmar medan övergreppet pågick, enligt misstankarna. Foto: Fredrik Samuelson
Två män häktades av Malmö tingsrätt på lördagen efter misstanke om kidnappning och våldtäkt av en kvinna. Offret ska ha förts bort mot sin vilja och hållits fången i sex timmar medan övergreppet pågick, enligt misstankarna. Foto: Fredrik Samuelson

Två män ska ha kidnappat kvinna

Publicerad

Två män häktades på lördagen vid Malmö tingsrätt, misstänkta för att först ha kidnappat och sedan våldtagit en kvinna.

Ärendet är känsligt och uppgifterna i målet har hemligstämplats av både polis och åklagare.

Våldsdådet uppges ha startat i Malmö och avslutats i Helsingborg. Offret ska enligt de få uppgifter som läckt ut ha varit i männens våld i minst sex timmar.

En av de misstänkta som häktades på lördagen är en 22-årig man utan fast adress i Sverige. Den andra personen har hittills vägrat att uppge sin identitet och har bara antecknats som okänd i pappren.

En tredje person, även han 22 år, ställdes också inför häktningsdomaren på lördagen. Bevisen mot honom ansågs dock inte tillräckliga och han försattes senare på fri fot igen.

Enligt kammaråklagare Camilla Ströms häktningsframställan ska de aktuella brotten ha startat sent på kvällen den 21 mars i Malmö.

Offret som utsatts för våldet ska vara en kvinna där åldern inte lämnats ut. Kvinnan ska strax före midnatt ha kidnappats och förts till en adress i Helsingborg mot sin vilja. Huvudmisstänkt i den delen av brottet är personen som vägrat lämna ut sitt namn och sina personuppgifter.

Inspärrad

I Helsingborg ska offret enligt misstankarna ha hållits inspärrad i sex timmar och utsatts för en våldshandling som rubriceras som grov våldtäkt. Några närmare omständigheter kring gärningen har inte lämnats av varken polis eller åklagare.

När det gäller själva våldtäkten är det även mannen utan känd identitet som är den huvudmisstänkte. Den 22-årige mannen är i sammanhanget misstänkt för medhjälp till den grova våldtäkten.

I ärendet har även den okände mannen delgetts misstanke om övergrepp i rättssak - det vill säga ha hotat målsäganden med våld om uppgifterna skulle komma till polisens kännedom.

Greps efteråt

Kvinnan ska dock efter frisläppandet ha valt att kontakta polisen och berättat vad hon varit med om. En av männen greps sex timmar senare och den andre elva timmar efter att kvinnan släppts.

Den 22-årige mannen är tidigare dömd för bland annat olaga hot och misshandel. Han har också haft kontaktförbud till en 56-årig man i Alvesta och en 18-årig kvinna i Ljungby.

Kvällsposten har utan framgång sökt åklagaren för fler kommentarer.

Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag