Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två män ska ha kidnappat kvinna

Två män häktades av Malmö tingsrätt på lördagen efter misstanke om kidnappning och våldtäkt av en kvinna. Offret ska ha förts bort mot sin vilja och hållits fången i sex timmar medan övergreppet pågick, enligt misstankarna.
Foto: Fredrik Samuelson

Två män häktades på lördagen vid Malmö tingsrätt, misstänkta för att först ha kidnappat och sedan våldtagit en kvinna.

Ärendet är känsligt och uppgifterna i målet har hemligstämplats av både polis och åklagare.

Våldsdådet uppges ha startat i Malmö och avslutats i Helsingborg. Offret ska enligt de få uppgifter som läckt ut ha varit i männens våld i minst sex timmar.

En av de misstänkta som häktades på lördagen är en 22-årig man utan fast adress i Sverige. Den andra personen har hittills vägrat att uppge sin identitet och har bara antecknats som okänd i pappren.

En tredje person, även han 22 år, ställdes också inför häktningsdomaren på lördagen. Bevisen mot honom ansågs dock inte tillräckliga och han försattes senare på fri fot igen.

Enligt kammaråklagare Camilla Ströms häktningsframställan ska de aktuella brotten ha startat sent på kvällen den 21 mars i Malmö.

Offret som utsatts för våldet ska vara en kvinna där åldern inte lämnats ut.  Kvinnan ska strax före midnatt ha kidnappats och förts till en adress i Helsingborg mot sin vilja. Huvudmisstänkt i den delen av brottet är personen som vägrat lämna ut sitt namn och sina personuppgifter.

Inspärrad

I Helsingborg ska offret enligt misstankarna ha hållits inspärrad i sex timmar och utsatts för en våldshandling som rubriceras som grov våldtäkt. Några närmare omständigheter kring gärningen har inte lämnats av varken polis eller åklagare.

När det gäller själva våldtäkten är det även mannen utan känd identitet som är den huvudmisstänkte. Den 22-årige mannen är i sammanhanget misstänkt för medhjälp till den grova våldtäkten.

I ärendet har även den okände mannen delgetts misstanke om övergrepp i rättssak - det vill säga ha hotat målsäganden med våld om uppgifterna skulle komma till polisens kännedom.

Greps efteråt

Kvinnan ska dock efter frisläppandet ha valt att kontakta polisen och berättat vad hon varit med om. En av männen greps sex timmar senare och den andre elva timmar efter att kvinnan släppts.

Den 22-årige mannen är tidigare dömd för bland annat olaga hot och misshandel. Han har också haft kontaktförbud till en 56-årig man i Alvesta och en 18-årig kvinna i Ljungby.

Kvällsposten har utan framgång sökt åklagaren för fler kommentarer.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!