Flera tonåringar rånade under kort tid

Publicerad

Flera ungdomar rånades på onsdagseftermiddagen på olika platser i Malmö.

Vid två av rånen var rånarna beväpnade med ett pistolliknande föremål och flydde på cykel.

– Det går inte att utesluta ett samband, säger Maya Forstenius, pressinformatör vid Malmöpolisen.

Rånvågen inleddes strax efter klockan 13 på onsdagen. Klockan 13.28 rånades en pojke i yngre tonåren av två män på Västanväg i Limhamn. Rånarna var beväpnade med ett pistolliknande föremål och tvingade av pojken hans mobiltelefon.

Efter rånet försvann de på cykel.

– Det är oklart om det är en eller två cyklar, säger Maya Forstenius.

Rånarna jagar sitt offer

Knappt en timme senare, klockan 14.40, kom nästa larm. En man i 20-årsåldern utsattes för ett rånförsök av två maskerade män på Arkitektgatan. Männen jagar offret, som dock kommer undan. De misstänkta rånarna lämnar platsen på cykel.

Nästan 40 minuter senare drabbas två flickor på Norra Hyllievägen. Två män med ett pistolliknande föremål tvingar till sig den ena flickans cykel.

– Ingen av de drabbade har skadats fysiskt, säger Maya Forstenius.

Rånen kan hänga ihop

Hon utesluter inte att det finns ett samband mellan de tre händelserna.

– Det är för tidigt att säga något om det, det får utredningen visa. Men det finns omständigheter som liknar varandra, i alla fall två av fallen försvann gärningsmännen på cykel och händelserna har inträffat ganska nära varandra, säger hon.

Ett stort antal poliser har under eftermiddagen sökt efter rånarna i de olika fallen, bland annat med hundpatrull, men ännu vid 16-tiden var ingen gripen.

– I ett av fallen beskrivs rånarna vara i övre tonåren, säger Maya Forstenius.

Eventuella vittnen uppmanas att höra av sig till polisen på 114 14.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag