Två personer har skadats allvarligt efter att ha blivit påkörda vid någon form av kökrock på väg 100 i Höllviken. Foto: Mikael Nilsson
Två personer har skadats allvarligt efter att ha blivit påkörda vid någon form av kökrock på väg 100 i Höllviken. Foto: Mikael Nilsson

Två män på moped döda efter olycka

Publicerad
Uppdaterad

Två män i 50-årsåldern omkom i samband med en trafikolycka utanför Höllviken sent på onsdagskvällen.

Enligt polisen färdades männen på en moped när de blev påkörda av två personbilar.

En förundersökning om vållande till annans död har inletts, enligt polisen.

Olyckan inträffade vid 23-tiden på onsdagskvällen på väg 100 utanför Höllviken i Skåne.

De närmare omständigheterna är fortfarande inte kända, men ska nu utredas av polisen.

Ett stort räddningspådrag ryckte ut till olycksplatsen. Det finns inga säkra uppgifter om männen varit vid liv ute på olycksplatsen. 

– Båda personerna ska dock ha förts i ambulans till sjukhus, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.

Två fordon

Enligt inledande uppgifter ska olyckan ha skett i samband med en köbildning.

– Vi har stoppat trafiken på väg 100 från Höllviken och mot Malmö, sa Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral under kvällen.

Enligt tillgängliga uppgifter ska mopeden först ha blivit påkörd bakifrån av en personbil. Därefter ska i vart fall ett av olycksoffren har blivit påkörd en andra gång av ytterligare ett fordon.

En förundersökning om vållande till annans död har inletts för att utreda de närmare omständigheterna till olyckan.

Tagits i beslag

Anhöriga till offren har underrättats. De båda männen ska ha varit hemmahörande i Skåne, samt Stockholms län.

Mopeden samt en av personbilarna har tagits i beslag av polisen för teknisk undersökning.

 

 

 

Maja Strömberg
Maja Strömberg
Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag