Polisen var snabbt på plats vid olyckan i Olofström. Foto: Peo Möller / Photomedia.Se
Polisen var snabbt på plats vid olyckan i Olofström. Foto: Peo Möller / Photomedia.Se

Två män har erkänt att de körde bilen

Publicerad

Två 24-åriga män har erkänt att det var de som körde på det äldre paret.

Männen erkände efter ett långt förhör sent i går kväll.

Efter förhöret släpptes de.

- De har lämnat en trovärdig och samstämmig berättelse om hur det här gick till, därför frigavs de, säger Peter Andersson, inre befäl vid polisen i Blekinge.

De båda männen hämtades in till förhör vid 19-tiden efter olika vittnesuppgifter. En av männen är hemmahörande i Olofström, den andre i Malmö.

- Vi sökte en av 24-åringarna på hans adress i Olofström. Där fanns båda två. De följde utan dramatik med till stationen för förhör, säger kommissarie Michael Hesselberg.

En bil har tagits i beslag

Ingen av dem har tidigare gjort sig känd för någon allvarligare kriminalitet.

En bil som knyts till en av männen har tagits i beslag.

- Det finns skador på bilen som stämmer överens med skadorna på de påkörda.

Eftersom de båda 24-åringarna erkände i förhören beslöt jour­åklagaren strax före midnatt att männen skulle släppas på fri fot.

- De är naturligtvis fortfarande misstänka för smitning och vållande till kroppsskada, säger Andersson.

Förhördes i går kväll

I förhören i går kväll lämnade männen en berättelse om hur olyckan gick till. Men det är oklart vad de har sagt och om de misstänks ha varit påverkade av alkohol eller droger.

Volvon som männen misstänks ha kört vid påkörningen är tagen i beslag och polisens tekniker ska i dag göra en grundlig undersökning av den.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag