Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två män häktade för knivmord på 30-åring

Foto: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild

Den 30-årige mannen hittades knivmördad i sin lägenhet 70 timmar efter dådet.

På lördagen häktades två män, 23 och 26 år gamla, misstänkta för mordet i Helsingborg.

Båda förnekar inblandning i gärningen.

De båda misstänkta mördarna fördes in i rättssalen i Helsingborgs polishus en och en. Men efter bara en kort förhandling kom beskedet att båda var häktade, enligt den starkare bevisgraden på sannolika skäl, för mordet på Nedre Långvinkelsgatan i Helsingborg.

Det var i måndags som polisen hittade den 30-årige mannen mördad i sin lägenhet. En kvinnlig bekant hade dessförinnan slagit larm till polisen om det misstänkta dådet.

Kvinnan berättade i sin anmälan att hon lånat ut ett par skor till en av männen. När han kom tillbaka var skorna blodiga och mannen ska då självmant ha berättat att han dödat 30-åringen.

Kvinnan visste först inte hur hon skulle hantera uppgifterna, men till sist bestämde hon sig för att gå till polisen med uppgifterna.

Nekar i förhör

Båda männen nekar i förhören till att ha något med männens död att göra. Vilken bevisning polisen har mot de misstänkta avslöjas inte.

Polisen har hittills hållit ett 590-tal förhör i ärendet. Man tror sig veta att mordet skedde mellan klockan 22 på fredagskvällen och 00.30-tiden på lördagen.

23-åringen anmälde sig självmant till polisen i sällskap med sin advokat. 26-åringen greps några timmar senare i Påarp.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!