Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två män häktade för rån mot äldre kvinna

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Foto: ALEX LJUNGDAHL

I november blev en kvinna i 85-årsåldern rånad och misshandlad i sitt hem i Löddeköpinge.

Nu har två män häktats misstänkta för grovt rån, rapporterar Sydsvenskan.

Enligt åklagaren finns det fler misstänkta i fallet.

Det var i slutet av november förra året som kvinnan upptäckte rånarna som med våld bröt sig in i hennes bostad. Väl inne i byggnaden ska rånarna ha misshandlat och bundit kvinnan innan de stal hennes väska och plånbok.

Nu har två män, 21 och 29 år gamla, häktats. De är på sannolika skäl misstänkta för grovt rån – vilket är den högre misstankegraden.

– Det handlar om en äldre, skyddslös person som attackerades i sin bostad. Det, och sättet som det gick till på, gör att rånet rubriceras som grovt, säger åklagare Mathias Larsson till tidningen.

Vid sidan av rånet är den 29-åriga mannen även misstänkt för två stölder, en i lund och en i Kävlinge. 

Åklagaren förtegen

Mathias Larsson vill inte kommentera hur polisen hittat de två misstänkta männen, eller vilken typ av bevisning som binder dem till brottet.

– Det är en förundersökning som har pågått sedan brottet ägde rum. Den har lett fram till de två personerna som nu är häktade, säger han till tidningen.

I samband med rånet uppgav polisen att det skulle ha varit tre gärningsmän som bröt sig in i kvinnans bostad, enligt Mathias Larsson finns det också ytterligare personer som är misstänkta, utöver de två männen som nu häktats.

Han säger även till Sydsvenskan att kvinnan ”verkar må bra efter omständigheterna”.

Larmnummer att ha koll på

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!