Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Två män gripna efter biljakt – hade bomb

Natten mot onsdag greps två män utanför Malmö sedan de flytt från en poliskontroll, kraschat med sin bil och fortsatt till fots.

I bilen har polisen enligt uppgift hittat en sprängladdning.

– Det är absolut ett föremål av explosiv karaktär, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral, region Syd.

Det var när bilen med två personer i vägrade att stanna för en kontroll som en polispatrull från Lund tog upp jakten på motorvägen mot Malmö.

Bilen körde in i Stora Bernstorps industriområde där den kraschade in i ett staket. De två personerna hoppade ur bilen och försvann till fots, skriver så väl Aftonbladet som Sydsvenskan.

– Två män sprang från bilen, men de blev uppspårade av hundpatruller och greps någon kilometer från platsen, säger Sydsvenskans fotograf Patrick Persson till tidningen.

Enligt uppgift hittade polisen en misstänkt sprängladdning i den kvaddade bilen. Området spärrades av i väntan på polisens bombtekniker och hävdes strax innan klockan fem på onsdagsmorgonen.

Vid klockan sex togs bilen i beslag för vidare teknisk undersökning.

"Ett föremål av explosiv karaktär"

Två män har gripits och är misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, skriver polisen på sin hemsida.

Vad för typ av sprängladdning rör det sig om?

– Vi kan inte riktigt gå in på detaljer utan vi behöver invänta den tekniska undersökningen, men det är absolut ett föremål av explosiv karaktär, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral, region Syd.

– Det man kan säga är att det var en sedvanlig poliskontroll. Där och då visste man inte att det fanns något explosivt i bilen, utan det var först när bilen hade krockat.

Förhör med de två gripna männen kommer att hållas under dagen.