Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två män får fängelse och utvisning efter våldtäkt

Två män, 28 och 23 år gamla, döms till fyra års fängelse vardera samt utvisning efter att ha utsatt en kvinna för grov våldtäkt i en kafélokal i Helsingborg i mars i fjol.

Innan dess ska männen ha kidnappat kvinnan och fört henne ner i en källare.

Det var i mars förra året som en man, då 22 år, utan fast adress i Sverige, och en annan som vägrade uppge sin identitet, greps av polis.

De misstänktes ha kidnappat en 23-årig kvinna och fört ner henne till källaren i en kafélokal – där flera män ska ha befunnit sig. Nere i källaren våldtog männen kvinnan som fick stanna i källaren i flera timmar under natten. Inledningsvis satt ytterligare fem personer häktade i flera månader misstänkta för bland annat grov våldtäkt och medhjälp till samma brott. Förundersökningen mot dessa män lades dock ned under hösten.

Dömd tidigare

De två dömda männen, som suttit häktade sedan påskafton 2016, ska solidariskt betala 264 400 kronor i skadestånd till kvinnan. De döms nu till fyra års fängelse vardera och utvisning.

Den 22-årige mannen är tidigare dömd för bland annat olaga hot och  misshandel. Han har också haft kontaktförbud till en 56-årig man i Alvesta och en 18-årig kvinna i Ljungby. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!