Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två män döms till fängelse för våldtäkt av 16-årig flicka

Här på Hotel Astoria i Malmö våldtogs och misshandlades den 16-åriga flickan av 21-åringen och hans 22-åriga kamrat. De dömdes i dag till fängelse i fem år och sex månader.Foto: Google

Två män, 21 och 22 år, dömdes i dag till fängelse i fem år och sex månader för grov våldtäkt av en 16-årig flicka på ett hotell i Malmö.

Flickan blev också så brutalt slagen att hon svimmade.

Övergreppen filmades av 22-åringen som skickade filmen till vänner.

Den 16 -åriga flickan hade rymt från ett behandlingshem i juli. Den 4 augusti i år erbjöds hon ett gratis hotellrum av en av männen. En av männen bokade rummet i sitt namn.

Sent på natten kom de dit och hon utsattes då för misshandel och grov våldtäkt. Delar av övergreppen filmades också.

Flickan har berättat att hon var kraftigt berusad och att hon misstänkte att någon av männen drogat henne.

Inne på en toalett blev hon slagen flera gånger i ansiktet och kallad "hora".

Tingsrätten skriver i domen att flickan var i "en sådan särskilt utsatt situation att hon saknade förmåga att freda sin sexuella integritet".

LÄS MER: Polisen misstänker: Flicka våldtogs på hotell – övergreppet filmades 

Efteråt filmade den unga kvinnan sitt ansikte och skickade filmen till en barndomsvän och skrev:

"Dem har slått sönder mitt ansikte”.

Nedslagen på toalett

När en god vän till flickan en tid senare var på en fest träffade hon en man som började prata med henne om flickan som våldtagits. Mannen berättade att han sett en film som visade hur flickan blev så illa åtgången att hon hade svimmat.

Flickan själv har berättat hur hon träffades av ett knytnävsslag som var så hårt att hon tappade medvetandet.

Filmen var den som 22-åringen tagit när flickan våldtogs inne på hotellrummets toalett.

Båda männen har nekat sedan de blev anhållna den 10 oktober. De blev senare häktade. Medan de två männen satt på häktet misstänks de ha utväxlat meddelande genom att skriva på en vägg på häktets rastgård.

Minimistraffet för grov våldtäkt höjdes från fyra till fem år den 1 juli 2018. Eftersom våldtäkten inträffade i augusti döms de två männen enligt den nya lagstiftningen.

Tingsrätten tar ingen hänsyn till att 21-åringen fyllt år i juli. Om brotten begåtts när han var 20 år gammal hade straffet blivit sluten ungdomsvård. Nu döms han alltså till ett långt fängelsestraff.

– Min klient har nekat till brott och är skakad över domen. Han hade räknat med att bli friad. Jag ska träffa honom på torsdagen och gå igenom domen, säger advokaten Mikael Sundman.

De två männen döms också att betala 125 000 kronor i skadestånd till flickan. Hon tilldöms även 15 000 kronor som ersättning för akut sjukdomstid efter våldtäkten.

Männen har tidigare enbart dömts för mindre brott bland annat trafikbrott.