Vid 10-tiden körde en lastbil av riksväg 27 mellan Anderstorp och Bredaryd, söder om Gislaved, och blev liggande i diket. Enligt räddningstjänsten läckte cirka 100 liter diesel ut och vägen stängdes av. Foto: LäsarbildVid 10-tiden körde en lastbil av riksväg 27 mellan Anderstorp och Bredaryd, söder om Gislaved, och blev liggande i diket. Enligt räddningstjänsten läckte cirka 100 liter diesel ut och vägen stängdes av. Foto: Läsarbild
Vid 10-tiden körde en lastbil av riksväg 27 mellan Anderstorp och Bredaryd, söder om Gislaved, och blev liggande i diket. Enligt räddningstjänsten läckte cirka 100 liter diesel ut och vägen stängdes av. Foto: Läsarbild
Det var långa köer mellan Getinge och Kvibille, norr om Halmstad, efter att två bilar krockat vid 08-tiden. Foto: LäsarbildDet var långa köer mellan Getinge och Kvibille, norr om Halmstad, efter att två bilar krockat vid 08-tiden. Foto: Läsarbild
Det var långa köer mellan Getinge och Kvibille, norr om Halmstad, efter att två bilar krockat vid 08-tiden. Foto: Läsarbild
Det var långa köer mellan Getinge och Kvibille, norr om Halmstad, efter att två bilar krockat vid 08-tiden. Foto: LäsarbildDet var långa köer mellan Getinge och Kvibille, norr om Halmstad, efter att två bilar krockat vid 08-tiden. Foto: Läsarbild
Det var långa köer mellan Getinge och Kvibille, norr om Halmstad, efter att två bilar krockat vid 08-tiden. Foto: Läsarbild

Två lastbilar i diket efter halka

Publicerad

Trafikverket varnade för halka på vägarna i Götaland.

Två bilar kolliderade på E6 utanför Halmstad och utanför Gislaved hamnade två lastbilar i diket.

– Det har varit väldigt halt och förrädiskt väglag, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Jönköpings län. 

Trafikverket uppmanade på torsdagsmorgonen alla trafikanter att köra försiktigt eftersom regn på kalla vägbanor skapat halka i stora delar av Götaland.

– Det var glashalt efter att det regnat på kalla vägbanor, säger Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad.

Bilar fick sladd

Klockan 08.18 kom larm om att en bil fått sladd och krockat med en annan bil på E6 i södergående riktning mellan Getinge och Kvibille, norr om Halmstad. Ingen person skadades men ett körfält stängdes av i flera timmar och skapade långa trafikköer.

Ungefär samtidigt fick en bil sladd på länsväg 601 vid Killedal, norr Halmstad, och en person togs till sjukhus för kontroll.

En annan singelolycka inträffade vid Långhult i Ljungby kommun och en person fördes till Ljungby lasarett med oklara skador.

Lastbilar körde i diket

Vid 09.30-tiden körde en lastbil av länsväg 598 mellan Gislaved och Reftele. Enligt SOS var det halt på platsen. Ingen skadades men lastbilen, som hade rengöringsmedel i lasten, blockerade vägen och trafiken stoppades.

En halvtimme senare hamnade ytterligare en lastbil med släp i diket på väg 27 vid Tovhult utanför Gislaved. Ingen skadades. Trafiken stängdes av i båda riktningarna och beräknades kunna öppna under kvällen.

Bil hamnade på taket

Vid 10.30-tiden körde en bil av länsväg 619 vid Herrestadssjön utanför Värnamo. Bilen hamnade på taket i diket. Tre personer, varav en klagade på ryggsmärtor, fördes med ambulans till Värnamo sjukhus med oklara skador.

 – De tog sig ur bilen för egen maskin, säger Thomas Agnevik.

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag