Foto: Ulf Ryd
 Foto: Ulf Ryd

Två kvinnor skjutna i Malmö

Publicerad
Uppdaterad
Två kvinnor skottskadades i Malmö sedan någon skjutit genom ett fönster in i en lägenhet i området Kroksbäck i Malmö.
- Det går inte att utesluta ett samband med tidigare skottlossningar, sade Jesper Ingvert som är yttre befäl vid polisen i Malmö.
Två kvinnor har fördes på torsdagkvällen i ambulans till sjukhus efter att någon skjutit in i deras lägenhet i stadsdelen Kroksbäck i Malmö.
En kvinna fick en skottskada i armen och den andra ett skott eller en rikoschett som snuddade vid ryggen. På sjukhuset betecknades skadorna som lindriga. Båda kvinnorna är enligt polisen invandrare från ett europeiskt land. Polisen tekniker undersökte på torsdagkvällen kvinnornas lägenhet efter spår av kulor och kulfragment. Beskedet om vilket vapen som använts dröjer dock först till fredagen.
Förutom kvinnorna var också ett barn i lägenheten när skottlossningen inträffade.
- Barnet har tagits om hand, jag tror att det är av släktingar, sade Calle Persson vid Malmöpolisens länskommunikationscentral.
Polisen har i nuläget inga misstänkta.
- Vi har vittnen som sett gärningsmannen springa från platsen, bara ett vagt signalement, sade Jesper Ingvert, yttre befäl på platsen.
De båda kvinnorna är inte kända av polisen sedan tidigare.
- Det är en vanlig familj som blivit drabbad, sade Ingvert.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag