Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två kvinnor anfölls av ungdomsgäng på buss

Här är de vanligaste brotten i Sydsverige.
Under misshandeln blev en av kvinnorna slagen med ett vasst föremål. Foto: Privat
Ungdomsgänget slog och sparkade på en av kvinnorna med hon låg på marken.Foto: Privat

Två kvinnor har polisanmält ett ungdomsgäng i Malmö sparkade och slog dem när de ville ingripa för att skydda en annan kvinna.

– Min kamrat kan ha fått en blödning i magen efter att ha fått en hård spark. Själv har jag blivit sydd i huvudet, säger en av kvinnorna som är chockad över händelsen.

Polisens uppgifter om misshandeln av de två kvinnorna är än så länge knapphändiga. Men av de första uppgifterna framgår att två kvinnor blivit misshandlade på eftermiddagen efter att ha åkt samma buss som två yngre män och två flickor.

En av de misshandlade kvinnorna berättar för Kvällsposten om vad hon och hennes kamrat upplevde.

– Strax innan vi skulle ta en buss såg vi hur en kille slog en tjej som var i hans sällskap. De gick på samma buss som oss. Vi bestämde att att vi skulle hålla uppsikt på dem och ingripa om flickan blev slagen på nytt, säger kvinnan.

Men det beslutet, att hålla uppsikt för att skydda flickan från att bli slagen, ledde till något oväntat.

Blev spottad på

– En av flickorna märkte att vi tittade på dem och undrade varför, säger kvinnan som Kvällsposten talat med.

Istället för att uppskatta omtanken när hon fick höra svaret ledde det till att de två kvinnorna slets av bussen när en av dem protesterade mo att bli spottad på.

– Jag blev sparkade och slagen när jag låg på marken, säger en av kvinnorna.

Hon ska också ha blivit slagen med ett hårt föremål i huvudet av en av flickorna som tillhörde ungdomsgänget. Kvinnans kamrat fick en hård spark i magen.

Någon i ungdomsgänget ska efter att ha avbrutit misshandeln ha skrikit:

– Vi har ingen skam i kroppen.

Röntgades på sjukhus

Av en märklig slump mötte de två kvinnorna samma gäng lite senare vid Värnhemstorget. En av kvinnornas bröder var då närvarande. Han konfronterade ungdomsgänget och frågade varför de slagit hans syster.

Då utbröt på nytt bråk men den här gången kom polis till platsen.

– Jag hoppas att det blir en polisutredning av det här och att polisen har namnen på de här personerna, säger en av de misshandlade kvinnorna.

Både hon och hennes kamrat har fått vård på sjukhuset.

– Jag har blivit röntgad och sydd. Min kamrat misstänks ha fått en blödning av magen av den hårda sparken, säger kvinnan.

Calle Persson på regionledningscentralen i Malmö uppger att patrullen som kom till platsen har identiteterna på de två flickor och yngre män som ska ha misshandlat de två kvinnorna.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!