Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två häktade för mordet på Gert-Inge

Foto: TV3/Efterlyst
Foto: OT.ru

Oleksandr Traiduk, 48, har häktats misstänkt för mordet 70-årige Gert-Inge Bertinsson från småländska Markaryd i somras, rapporterar P4 Kronoberg.

Sedan tidigare sitter Yaroslav Lavryniv, 48, häktad som misstänkt för mordet.

Den ukrainske medborgaren Oleksandr Traiduk greps i Polen och utlämnades till Sverige. Han häktades under måndagen på sannolika skäl misstänkt för mord. Han misstänks också för försök till bedrägeri och bilstöld, enligt Växjö tingsrätt.

Sedan tidigare sitter ytterligare en ukrainsk man, 48-årige Yaroslav Lavryniv, häktad för mordet. Han greps vid en motorväg i Tyskland den 20 augusti också misstänkt för bilstöld.

Försvunnen i tio dagar

Gert-Inge Bertinsson  Markaryd försvann den 31 juli. Han sågs senast till när han gick in på en frisörsalong i Markaryd.

Den 10 augusti hittades han död i ett skogsområde, och två män ringades in som misstänkta för mord.

Några veckor senare efterlyste polisen de två ukrainska männen Oleksandr Traiduk och Yaroslav Lavryniv internationellt. De häktades i sin frånvaro misstänkta för att ha mördat Gert-Inge och stulit hans bil.

Yaroslav Lavryniv kunde kort därefter gripas när han satt intill en motorväg i Tyskland. Han utlämnades till Sverige och har sedan den 5 september suttit häktad.

I december greps även Oleksandr Traiduk i Polen. Han har suttit frihetsberövad i Polen men motsatte sig ett utelämnade till Sverige.