Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Flera misstänkta våldtäkter i Kalmar

Nu kommer ytterligare uppgifter om misstänkta sexbrott mot kvinnor i Kalmartrakten.

Under torsdagen och fredagen inträffade två misstänkta gruppvåldtäkter, den ena i Kalmar och den andra på en plats utanför staden.

De utsatta i de senaste fallen är två kvinnor i 50- respektive 30-årsåldern. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en av våldtäkterna ha ägt rum i samband med att en kvinna plockade svamp.

Och enligt tidningen Barometern ska en kvinna redan i lördags natt ha stoppats på cykel på Öland och utsatts för ett brutalt våldtäktsförsök.

Händelsen i lördags ska ha inträffat på en cykelväg mellan Borgholm och Köpingsvik på Öland. En kvinna på cykel ska då ha stoppats av flera män och utsatts för ett brutalt våldtäktsförsök. Händelsen skedde vid två-tiden på natten när kvinnan var på väg hem efter ett restaurangbesök, skriver Barometern.

Enligt kvinnans vittnesmål ska en av männen ha satt sig på kvinnans ben och en annan man hållit fast henne. En av männen ska enligt kvinnan ha talat skånska. Enligt uppgift ska ytterligare tre män som kommit springande till platsen ha avbrutit våldtäktsförsöket.

Uppgift: Skulle plocka svamp

De två andra gruppvåldtäkterna ska ha skett på torsdagskvällen och under natten till fredag på två olika ställen i Kalmar kommun.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den ena våldtäkten ha ägt rum i samband med att en kvinna var ute och plockade svamp. Mellan klockan 21- och 22-tiden på torsdagskvällen inträffade en misstänkt våldtäkt på en plats utanför Kalmar tätort.

– Det är en kvinna i 50-årsåldern som blivit våldtagen av flera män, säger Maya Forstenius vid polisens ledningscentral. Polisen vill inte kommentera de uppgifterna.

– Vi kommenterar inte några detaljer kring de här händelserna just nu, säger Maya Forstenius till Kvällsposten.

Hon bekräftar dock att den första våldtäkten ska ha ägt rum utomhus.

Den andra våldtäkten ska ha ägt rum mellan ett och två natten till fredag.

– Det är en kvinna i 30-årsåldern som ska ha blivit våldtagen av två gärningsmän i en lägenhet inne i Kalmar.

I båda fallen ska det röra sig om för kvinnorna okända gärningsmän.

Oklart om signalement

Det är oklart om polisen har fått något signalement på de misstänkta gärningsmännen.

– Det är inget jag känner till och inget vi går ut med i detta läge heller, säger Maya Forstenius.

Enligt polisen finns det inget samband mellan de båda fallen.

– Som det ser ut nu ser vi inga samband eller att det finns något samröre mellan de två fallen, säger Maya Forstenius.

Dels skedde våldtäkterna på två olika platser, och dels finns det "andra omständigheter" som gör att polisen inte misstänker ett samband, enligt Maya Forstenius.

Spårsökning och förhör

Under torsdagskvällen anmäldes ytterligare en våldtäkt i området, då en 17-årig flicka uppgav att hon blivit våldtagen av en eller flera gärningsmän på en mindre ort i Kalmar län.

Polisen arbetar nu vidare med att utreda de fyra händelserna.

– Nu pågår utredningen med de åtgärder som behöver göras. Det är bland annat spårsökning, och så kan det bli tal om flera förhör med målsägande.

Ingen misstänkt har gripits.