En teknisk undersökning pågår på platsen där den svårt misshandlade mannen hittades sent på fredagskvällen. Foto: Mikael Nilsson
En teknisk undersökning pågår på platsen där den svårt misshandlade mannen hittades sent på fredagskvällen. Foto: Mikael Nilsson

Två anhållna för döds- misshandel i Alvesta

Publicerad

En 15-åring och en 21-åring har anhållits som misstänkta för mord på en 19-årig skåning. Han hittades svårt skadad sent på fredagskvällen i en trappuppgång i Alvesta.

19-åringen avled på sjukhus av sina skador.

– De två anhållna misstänks för mord. Båda nekar till brott, säger Mia Sandgren på polisens ledningscentral.

Polisen försöker nu utreda vilken relation den mördade 19-åringen hade till de två anhållna, båda är bosatta i Alvesta. Kriminalteknisk undersökning pågår också. Anhöriga till den mördade 19-åringen har underrättats.

Larmet kom från ett flerbostadshus i Alvesta klockan 23.23. 19-åringen hittades blödande i trapphuset och fördes med ambulans till sjukhus.

– Det finns vittnen som sett och hört saker, men inte själva händelsen, berättade Reine Johansson, vakthavande befäl i Kalmar och Kronobergs län, kort efter händelsen.

Enligt honom hade mannen utsatts för stick- eller skärvåld med ett vasst föremål.

- Vi har spärrat av ett trapphus, en lägenhet och ett område i anslutning till flerfamiljsfastigheten.

Enligt polisen har två män nu frihetsberövas, misstänkta för att ha dödat mannen.

– De frihetsberövades under natten eller den tidiga morgonen, säger Mia Sandgren.

Den ene misstänkte kunde först inte höras men har nu förhörts efter att han blivit kvitt den värsta berusningen.

Under lördagen fortsätter polisens arbete på och omkring mordplatsen. Man kommer bland annat att genomföra dörrknackning i området, genomföra vittnesförhör och sammanställa resultatet av den tekniska undersökning som genomförts på brottsplatsen.

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag