Bil och mc i olycka – båda förarna till sjukhus

Publicerad

Polisen larmades om en trafikolycka mellan en bil och en motorcykel i Borrby i Simrishamns kommun. 

Båda förarna fördes till sjukhus med oklara skador.

Polisen fick larmet vid 14.06 om en trafikolycka med flera inblandade fordon på Sandbyvägen i Borrby. De inblandade fordonen ska vara en motorcykel och personbil.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

Båda förarna var skadade enligt polisen.

– Personerna är förda till sjukhus, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.

Vägen stängdes av.

Ytterligare en olycka

Ungefär samtidigt skedde ytterligare en olycka, där två personbilar var inblandade. Det var på väg 1329 i korsningen i Norra Rörum i Höörs kommun.

En person klagade på nacksmärtor, enligt polisen.

– Ambulans budades men återkallades senare. Det var inga personskador som krävde vård, säger Kim Hild.

Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag