Två bränder inom en halvtimme

Publicerad

Två misstänkt anlagda bränder bröt ut på Vallås i Halmstad inom loppet av en halvtimme på måndagskvällen.

Först var det en container som brann – sedan en husvagn. Ingen människa skadades.

Polisen misstänker att det kan finnas en koppling mellan de båda bränderna. Den första startades i en container klockan 18.25 och klockan 18.52 antändes en husvagn på Strandvallen.

– Vid den första branden fanns ett gäng på tio–femton ungdomar på platsen när räddningstjänsten började sitt arbete, säger Peter Adlersson vid ledningscentralen för polisen i Region väst.

– Men när polis kom till platsen var ungdomarna inte kvar. Det finns rapporter om att ungdomar ska ha setts även på platsen för den andra branden. Båda händelserna ska utredas som skadegörelse genom brand.

Husvagnen är avspärrad för att polisen ska kunna genomföra en teknisk undersökning. Direkt efter branden har polisen ingen kännedom om vem som äger den förstörda husvagnen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag