Två bilolyckor i samma stad – inom åtta minuter

Publicerad

Inom loppet av åtta minuter fick polisen två larm om bilolyckor i Helsingborg.

I ena fallet är det en bil och en motorcykel som har krockat – mc-föraren är förd till sjukhus med ambulans.

19:55 kom det första larmet om en trafikolycka i Helsingborg. Då gällde det en bil och en motorcykel som krockat och polis, ambulans och räddningstjänst kallades till Rusthållsgatan, där olyckan inträffat.

Skadeläget för mc-föraren är okänt, men personen fördes till sjukhus med ambulans. Olyckan ska inte ha haft någon större påverkan på trafiken.

Bilarna behöver bärgas

Klockan 20.03 - bara åtta minuter senare – kom nästa larm om en trafikolycka i staden. Då gällde två bilar som kolliderat på Brommagatan, just i korsningen med Erik Dahlbergs gata.

Skadeläget för förarna är okänt, men båda bilarna behöver bärgas från platsen enligt polisen hemsida. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag