Två män dog i kollisionen och ytterligare två personer skadades. Foto: Jan Emanuelsson/TOPNEWS.SETvå män dog i kollisionen och ytterligare två personer skadades. Foto: Jan Emanuelsson/TOPNEWS.SE
Två män dog i kollisionen och ytterligare två personer skadades. Foto: Jan Emanuelsson/TOPNEWS.SE
Olyckan utreds som misstänkt vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Foto: / Jan Emanuelsson / TOPNEWS.SEOlyckan utreds som misstänkt vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Foto: / Jan Emanuelsson / TOPNEWS.SE
Olyckan utreds som misstänkt vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Foto: / Jan Emanuelsson / TOPNEWS.SE
Vid 22-tiden på lördagskvällen tände vänner till de avlidna ljus och la ner blommor på olycksplatsen på väg 13 mellan Ängelholm och Munka Ljungby. Foto: JAN EMANUELSSON / TOPNEWS.SEVid 22-tiden på lördagskvällen tände vänner till de avlidna ljus och la ner blommor på olycksplatsen på väg 13 mellan Ängelholm och Munka Ljungby. Foto: JAN EMANUELSSON / TOPNEWS.SE
Vid 22-tiden på lördagskvällen tände vänner till de avlidna ljus och la ner blommor på olycksplatsen på väg 13 mellan Ängelholm och Munka Ljungby. Foto: JAN EMANUELSSON / TOPNEWS.SE

Två yngre män dog i kraftig frontalkrock

Publicerad

Två män dog i en kollision mellan två bilar vid 17-tiden på väg 13 mellan Munka-Ljungby och Ängelholm. Ytterligare två personer skadades – en av dem livshotande.

Olyckan hade varit mycket våldsam.

Det blev helt stopp i trafiken i båda riktningarna i två timmar.

Larmet om olyckan mellan Ängarna och Rävatofta på väg 13 kom strax före klockan 17. En av bilarna verkar ha kommit över på fel sida och krocken hade skett med våldsam kraft.

Kvällspostens fotograf Jan Emanuelsson var på plats och beskrev att de två bilarna fått mycket omfattande skador. En av dem behövde klippas upp för att få ut skadade.

– En bil ligger vid sidan av vägen, på åkern. Den andra bilen har delats i två delar, de ligger på var sin sida om vägen, sa han.

Den ena olycksbilen uppges nyligen ha blivit specialtrimmad till anmärkningsvärda prestanda.

En kraftig kollison

Räddningstjänsten meddelade tidigt att det var fyra personer inblandade i olyckan och att det såg ut att ha gått illa.

– Det finns risk för allvarliga skador. Det är en kraftig kollision, sa Ronny Lundgren, inre befäl vid Räddningstjänsten Skåne nordväst.

Strax efter klockan 18 gav Jimmy Gottfridsson vid Region Skånes presstjänst besked om tillståndet för två av de inblandade som förts till Helsingborgs lasarett.

– En kvinna i 50-årsåldern har livshotande skador och en man i 60-årsåldern har allvarliga skador, säger Jimmy Gottfridsson.

Hur det hade gått för de båda övriga inblandade i olyckan ville varken polisen eller sjukvården upplysa om i det skedet.

Anhöriga har underrättats

Först vid 20.45 kom polisen med besked att de båda andra hade avlidit. Det rör sig om två män som båda är 28 år gamla. Båda de avlidna hade suttit i samma bil.

– Båda männen kommer från nordvästra Skåne. De anhöriga är underrättade, säger Anna Göransson vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

– Olyckan utreds som misstänkt vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Olyckan ska utredas oavsett om den misstänkte lever eller är död.

Räddningstjänsten beräknade först att räddnings- och röjningsarbetet skulle pågå minst fram till 18, men Trafikverket lämnade ingen prognos för när arbetet beräknas vara avslutat.

Först strax efter klockan 19 var båda bilarna bärgade och vägen åter öppen för trafik.

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag