Skadeläget för de inblandade personerna är inte klart än, men de båda bilarna hade omfattande plåtskador. Foto: Anders Grönlund/StrixphotoSkadeläget för de inblandade personerna är inte klart än, men de båda bilarna hade omfattande plåtskador. Foto: Anders Grönlund/Strixphoto
Skadeläget för de inblandade personerna är inte klart än, men de båda bilarna hade omfattande plåtskador. Foto: Anders Grönlund/Strixphoto
Arbetet på platsen pågår just nu. Foto: / Anders Gronlund www.strixphoto.netArbetet på platsen pågår just nu. Foto: / Anders Gronlund www.strixphoto.net
Arbetet på platsen pågår just nu. Foto: / Anders Gronlund www.strixphoto.net

Två skadade efter svår frontalkrock

Publicerad

Två bilar har frontalkrockat vid Lövestad utanför Ystad.

Två personer skadades vid krocken – och en hund dödades.

– Initialt talas det om en frontalkrock, men vi är inte framme än, säger Anna Göransson vid regionledningscentralen vid polisen syd.

Enligt uppgifter till Kvällsposten handlar det om två bilar som frontalkrockat på väg 1033 mellan Lövestad och Äsperöd utanför Ystad i Skåne.

Det stämmer också med larmuppgifterna som kom in till polisens regionledningscentral klockan 17.28.

– Initialt talas det om en frontalkrock, men vi är inte framme än, säger Anna Göransson vid regionledningscentralen vid polisen syd.

 

LÄS OCKSÅ: Äldre kvinna med rullator nedslagen – blev rånad 

 

Två skadade har förts till sjukhus

Polis, ambulans och räddningstjänst jobbar på platsen just nu.

– Två personer har förts till sjukhus. De var talbara när vi kom till platsen, säger Claes Jeppsson, yttre befäl vid räddningstjänsten i Sydöstra Skåne.

Enligt uppgift från region Skånes pressjour är de båda lindrigt skadade. Det rör sig om en man i 30-årsåldern och en man i 60-årsåldern.

En hund som satt i en av bilarna dödades i kraschen. Ytterligare hundar som var med i bilen klarade sig bättre och har förts till veterinär.

Väg 1033 mellan Lövestad och Äsperöd är avstängd under arbetet. Det ska inte vara halt på platsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag