Bilist tappade kartonger på vägbanan – orsakade olycka

Publicerad

Två bilar har krockat på väg 108 vid Flackarps mölla utanför Staffanstorp i Skåne och två personer är inblandade i olyckan.

Orsaken: En bilist tappade kartonger från ett släp och orsakade inbromsningar.

Larmet kom klockan 10.21 på måndagen.

Två personer är inblandade i olyckan, där två bilar krockade.

En av bilarna bärgas, men enligt de första uppgifterna är ingen människa skadad.

– Det verkar inte vara några skador, men det är möjligt att någon av de inblandade söker vård själv, säger Kim Hild vid polisens regionledningscentral (rlc).

Lasten föll ner på vägbanan – orsakade krock

Orsaken till olyckan var att en bilist framför körde ett släp med dåligt fastgjorda kartonger.

När lasten föll ner på vägbanan tvärbromsade en bilist, med följden att en bil bakom körde in i bakluckan.

Föraren som tappat last avvek från platsen och kan eventuellt komma att rapporteras för smitning.

– Det gäller också att hålla avståndet, säger Kim Hild vid rlc.

Klockan 11.29 kom ett nytt larm om en motorcyklist som singelkrockat på väg E6 mellan Lomma och Flädie.

Trafiken var under en stund avstängd, men vid 12-tiden öppnade ett körfält, enligt polisen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag