Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tonåringar begärs häktade för dödsskjutningen i Växjö

Två tonåringar misstänks för mordet i Växjö.
Foto: Carl Carlert
Totalt nio personer har varit misstänkta dagarna efter mordet.
Foto: Carl Carlert

En 17-åring och en 18-åring misstänks ligga bakom dödsskjutningen i Växjö i helgen. Åklagaren uppger för lokala medier att de två ska begäras häktade.

Samtidigt släpps tre personer på fri fot.

Som mest har nio personer varit frihetsberövade i utredningen, men en person som suttit anhållen som misstänkt för medhjälp till mord har släppts under måndagen, rapporterar P4 Kronoberg. Han är fortfarande misstänkt, men misstankarna mot honom har försvagats.

Två av personerna, en 17-åring och en 18-åring, har nu begärts häktade misstänkt för mord.

De övriga sex frihetsberövade har anhållits som misstänkta för medhjälp till mord, skriver Smålandsposten. Tre av dem har nu släppts på fri fot.

– Jag jag släppt tre personer i samma åldrar och där har misstankarna försvagats, säger Emma Berge till SVT.

Vid halv fyra på lördagsmorgonen hördes flera skott avlossas i stadsdelen Araby. Polisen hittade strax därpå en mycket allvarligt skadad person och några timmar senare meddelades att mannen avlidit.

Den mördade 28-åringen var känd av polisen sedan tidigare och hans kontakter och konflikter var väl kända. Det gjorde att polisen snabbt kunna ringa in misstänkta mördare och tänkbara motiv, enligt tidningen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!