Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två barn kan ha blivit vittnen till styckmord

Foto: Fotograf René Schütze

En 28-årig man togs på bar gärning när han var i färd med att stycka en 40-årig kvinna som han enligt polisens misstankar tidigare hade knivmördat. 

Enligt uppgifter till Ekstrabladet kan två barn ha blivit vittnen till det bestialiska dådet i den danska staden Hadsund. 

– Det här chockerar mig. Tänk att det har varit två barn där inne samtidigt som något så hemskt har inträffat, säger en granne till 28-åringen. 

Under söndagsmorgonen skickades polisen till en bakgård i de centrala delarna av den danska staden Hadsund. Ett vittne hade sett något, vad exakt vill polisen inte avslöja, som gjorde att han larmade. 

När polisen kom fram till bakgården möttes de av en makaber syn. I ett garage på gården var en 28-årig man var i färd med att stycka en 40-årig kvinna som han tidigare under natten knivmördat, enligt polisens misstankar.  

Enligt uppgifter till Ekstrabladet fanns det under natten två barn i bostaden som hör till garaget. 

– De hämtades därifrån klockan 8 på morgonen, säger en granne som bor i lägenheten ovanpå 28-åringen.  

– Det här gör mig chockad. Tänk att det har varit två barn där inne samtidigt som något så hemskt har inträffat.

28-åringen träffade kvinnan på värdshuset Jagtstuen i centrala Hadsund. Foto: Google

"Bär alltid snygga kläder"

Den misstänkta 28-åringen har enligt Ekstrabladet två barn sedan tidigare med en annan kvinna än den nu mördade 40-åringen, men det är inte bekräftat att det var de barnen som var på plats i bostaden under natten till söndagen. 

Den lilla staden Hadsund skakas av händelsen. Och nu berättar grannarna om den misstänkte 28-åringen, som bor där den döda kvinnan hittades.

– Vi hade hoppats att det inte var han, men när vi läste beskrivningen av gärningsmannen förstod vi att det var vår granne, säger en man som vill vara anonym, till tidningen BT

28-åringen har alltid gett ett gott intryck. 

– Han bär alltid snygga kläder och verkar bry sig om sitt utseende. Han kör också en fin bil och vi har flera gånger mött honom på morgonen när han ska ge sig av. 

Grannen, som kan se garaget från sin bostad är överraskad att 28-åringen misstänks för ett så hemskt brott. 

– Det är märkligt allting. Vad vi hört har alla häromkring haft ett gott intryck av honom.

Hadsund ligger på norra delen av Jylland. Foto: Google

Lämnade värdshuset hand i hand

Allt talar för att 28-åringen och den 40-åriga kvinnan träffades av en slump.  

Den 28-åriga mannen anlände till värdshuset Jagtstuen strax efter midnatt och vid 01.08, mindre än en timme senare, ska han ha lämnat värdshuset tillsammans med kvinnan. 

– Enligt våra upplysningar tyder allt på att de mötts på värdshuset av en tillfällighet. De har fattat tycke för varandra och har lämnat stället hand i hand lite efter klockan ett, säger Frank Olsen vid Nordjyllands polis. 

– Vad som har hänt efter det saknar vi fortfarande kunskap om. Vi hoppas att eventuella vittnen kan fylla i luckorna. 

28-årigen är häktad. Han misstänks för mord på den 40-årga kvinnan och för brott mot griftefriden. Han nekar till anklagelserna.