Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Två Bandidosmän har gripits för mordförsök

Ett stort polispådrag larmades till platsen efter mordförsöket i september.
Foto: Peo Möller/Topnews.se

Två män greps under onsdagseftermiddagen hos Bandidos MC i Helsingborg.

– Männen är anhållna på sannolika skäl misstänkta för stämpling till mord och mordförsök, säger Linda Pleym, informatör på Skånepolisen.

Enligt Sydsvenskan är de två männen misstänkta för delaktighet i mordförsöket på presidenten i Rock Machine MC i september. De greps i Bandidos klubbhus.

– Vi kan bara säga att två män har gripits under onsdagseftermiddagen på Planteringsvägen i Helsingborg. Efter beslut av åklagare har de anhållits på sannolika skäl misstänkta för stämpling till mord samt mordförsök, säger Skånepolisens informatör Linda Pleym till Kvällsposten.

Hon kan inte lämna ytterligare information i ärendet.

Sydsvenskan skriver att polisen under eftermiddagen även genomförde husrannsakningar i Bandidos klubbhus och hos supporterklubben Southern Bikers MC.

Enligt tidningen sitter nu fem personer inlåsta misstänkta för inblandning i mordförsöket på presidenten för Rock Machine MC i Hyllstofta utanför Klippan.

Greps i Hasslarp

Sydsvenskan skriver också att tre personer greps i helgen som gick, men bevisen vad gällde mordförsöket räckte inte för två av dem. En av dessa släpptes, medan den andre mannen häktades för grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, enligt tidningen. Han greps i samband med tillslaget på gamla sockerbruket i Hasslarp i måndags.

Efter attacken mot presidenten för Rock Machine MC greps och häktades en medlem i mc-klubben för medhjälp till mordförsöket, berättar Sydsvenskan som även uppger att en 34-årig Bandidos-medlem greps två månader efter händelsen, misstänkt för att ha hållit i vapnet.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!