Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två anhållna för trippelmord på Drottninggatan

Skotthål i en stolpe till en vägskylt – kulan har gått rakt igenom – stolpen.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
I somras inträffade en skjutning på Drottninggatan i Malmö.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Två personer är anhållna för trippelmordet i Malmö i somras.

En av dem, en 32-årig man skriven i Göteborg, begärs nu häktad, skriver Sydsvenskan.

Två personer har gripits och anhållits misstänkta för inblandning i den brutala skjutningen på Drottninggatan i Malmö i somras där tre människor miste livet och flera andra besköts.

Skjutningen ägde rum utanför ett internetcafé på kvällen den 18 juni. Totalt träffade kulorna sex personer.

En av de två anhållna begärs nu häktad. Det handlar om en 32-åring som anhölls i Göteborg i torsdagsmorse. Han ska vara skriven i samma stad.

Ytterligare en person är anhållen i ärendet, personen greps i veckan. Men enligt Sydsvenskan har denne ännu inte begärts häktad av åklagare. 

Båda två misstänks för medhjälp till mord.

Släppte övervakningsfilm

Förra veckan släpptes en övervakningsfilm från mordet som avslöjade mördarnas flyktväg. Förhoppningen var att fler skulle träda fram och vittna.

– Det här är ett oerhört allvarligt brott. Man har skjutit med automatvapen på öppen gata i centrala Malmö, och man har dödat tre personer, skadat flera och kunnat skada betydligt fler. Det är en väldigt hänsynslös gärning och det är väldigt viktigt att alla som har någonting hjälper oss att lösa det här, säger Jeanette Sprimont, åklagare som leder förundersökningen.

 

LÄS MER: Nu släpper polisen bilder från trippelmordet – och ber om hjälp