Två anhållna för rån med pistol

Publicerad

Två män i 20- respektive 30-årsåldern anhölls på söndagen som misstänkta för rånet mot två kvinnor i Bjärnum i torsdags.

Ett skott avlossades vid rånet men ingen skadades.

Kvinnorna som är 47 och 48 år gamla rånades utanför butiken Möbelmagasinet i Bjärnums industriområde vid 14-tiden på torsdagen.

En okänd man tvingade till sig den ena kvinnans mobiltelefon, smycken och plånbok. 

I samband med det tog han fram en pistol och avlossade ett skott. Den andra kvinnan attackerades inte alls. Ingen av kvinnorna skadades fysiskt vid rånet.

Under natten till söndagen anhölls den ene mannen och på söndagsförmiddagen den andre.

– En av dem misstänks för rån och den andre för medhjälp till rån, säger Christer Nilsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

– Båda kommer från norra Skåne. De misstänks även för stöldbrott.

En 26-årig kvinna som misstänks för medhjälp till rån är fortfarande på fri fot. Hon ska ha kört eller kanske lånat ut rånarens flyktbil, enligt Norra Skåne och Kristianstadsbladet, som båda rapporterat om händelsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag