Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

17-åringar häktade för mordförsök på jämnårig

Den svårt skadade 17-åringen hittades i Rönneholmsparken. Polisen spärrade av stora delar av området där han påträffades. Foto: FRITZ SCHIBLI / FRITZ SCHIBLI - FZ WEBBFILM
Två 17-åriga pojkar begärs i dag häktade för att ha försökt döda en jämnårig kamrat i Rönneholmsparken i Malmö den 7 september i år Foto: FRITZ SCHIBLI / FRITZ SCHIBLI - FZ WEBBFILM

Först greps en 17-åring. Sedan tog polisen hans kamrat. 

På fredagen häktades de – misstänka för att försökt döda en jämnårig pojke i en park i Malmö.

De två 17-åringarna som på fredagen häktades för misshandeln är kända av polisen sedan tidigare. Båda blev i våras åtalade för rån. De förekommer i en större utredning där de misstänkta är tonåringar. Då var inte brottsmisstankarna mot dem tillräckliga allvarliga för åklagare skulle begära dem häktade och båda har varit på fri fot i avvaktan på rättegången som ännu inte har hållits. Åtminstone en huvudförhandling har blivit inställd.

Misstänks för mord

Den här gången är det annorlunda eftersom kammaråklagare Linda Rasmussen anser att båda är misstänkta för att ha försökt döda en 17-årig pojke den 7 september i Rönneholmsparken i Malmö. Han ska ha blivit misshandlad med något slags tillhygge, enligt uppgifter till polisen.

Åklagaren pekar särskilt ut en 17-åring. Han begärs häktad som misstänkt för försök till mord. Den andre pojken är misstänkt för försök till dråp.

Häktningsförhandlingarna mot pojkarna hölls vid 14-tiden på fredagseftermiddagen vid Malmö tingsrätt.

Häktningsdomaren gick på åklagarens linje och beslöt att häkta de båda.

Det är okänt hur de ställer sig till misstankarna.