Peter Bengtsson, i mitten, tillsammans med Gunnel Carlson och trädgårdsdesignern Peter Englander från Simrishamn. Foto: Lasse Svensson
Peter Bengtsson, i mitten, tillsammans med Gunnel Carlson och trädgårdsdesignern Peter Englander från Simrishamn.  Foto: Lasse Svensson

Tv-profilen ska ordna skrattfest i trädgården

Publicerad

Växtvitsar och blomtrams.

”Trädgårdskampens” Peter Bengtsson och komikern Josefin Johansson står för det mest udda inslaget på Margretetorps trädgårdsmässa 15-17 maj.

– Det här kan mycket väl vara världens första trädgårdsshow, säger hallänningen Peter Bengtsson.

Peter Bengtsson var tittarnas favorit i populära ”Trädgårdskampen” i SVT. Han var något av en showman i tävlingen. Nu har han slagit sig ihop med komikern Josefin Johansson, känd från ”Intresseklubben”, ”Det stora matslaget”, ”Partaj”, ”Doobidoo”, ”Robins”, ”Gabba gabba”, ”Extra extra”, ”Fångarna på fortet” och ”Pang Prego”. Tillsammans har de skrivit en show med trädgårdstema – ”Tango i rabatten” - som hade premiär på Nordiska Trädgårdar-mässan i Stockholm.

15-17 maj är det dags för en ny föreställning. Den här gången i samband med trädgårdsdagar på Margretetorp mellan Ängelholm och Båstad.

– Vi är en slags motvikt, eller komplement, till de klassiska trädgårdsinslagen på en sådan här mässa.

Tips till amatörer

Det handlar således inte så mycket om handfasta tips till glada trädgårdsamatörer.

– Det blir en del matnyttiga tips om hur man inte ska göra. Vi har till exempel en allsång som heter ”1000 sätt att mörda mördarsniglar”.

Men är inte trädgårdar seriöst, kan man verkligen skämta om det?

– Absolut att man kan skoja. Trädgårdshumor är bra. Det handlar ofta om relationer. Om par som skaffar en gemensam trädgård som de sedan ska påta i. Det öppnar upp för mycket roligt. Vad är fint eller fult? Vem ska gräva? Vem ska bestämma?

Peter beskriver sig själv som en trädgårdskille medan kollegan Josefin Johansson som balkonglådetjej.

– Vi hoppas kunna inspirerar folk. Trädgårdsarbete är kul. Det är en njutning. Det är i stället för att springa ett maratonlopp. Ett maraton för mig är att gräva ner en flera meter lång häck. Sedan kan man se hur den växer år efter år. Den som tränar löpning och sånt kan bara se bicepsen växa.

"Trdägårdskampen"

Efter ”Trädgårdskampen” har Peter engagerat sig som föreläsare. Samt öppnat upp det egna hemmet i Ysby för visningar.

Vi har öppet i helgerna och folk kan fika, tittat på konst och ett 50-talsrum samt så klart vandra runt i trädgården.

– Och klappa påfågeln!

Vad ska trädgårdsmästaren inom oss tänka på nu?

– Nu ska man göra allt. Ut med allt vad man har i plantväg. Och har man inte hunnit förså ska man inte skämmas för att köpa färdiga tomat- och chilliplantor. Det är panik i rabatten nu!

Hur tänker du i din egen trädgård?

– Jag är en slumpperson som vill att det ska gå undan. Jag gillar spontana infall. Jag är en sådan där kille som kan köpa ett träd på rea som jag bara dunkar ner nånstans där det finns en ledig plats i trädgården.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag