Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tuppen kan hamna i Guinness rekordbok

Konstnärinnan Eva Sundby, Kenneth Sunesson och Benny Olsson framför den virala påsktuppen. Foto: Privat
Pippi på hjul! Klockan åtta flyttade tuppen in på Borgholms torg. Foto: Privat

Borgholms torg har förärats med en nästan fyra meter hög tupp.

Nu gör den gigantiska tuppen succé på sociala medier.

– Vi skickar in ansökan om att få med tuppen i Guinness rekordbok i morgon, säger Eva Sundby, som formgett och byggt tuppen tillsammans med kollegan Benny Olsson.

Det var Barometern som först skrev om den ståtliga påsktuppen på torget Borgholm. Eva Sundby som är konstnären bakom tuppen är glad över uppståndelsen. Flera tidningar har redan hört av sig och tuppen har delats över tusen gånger på sociala medier, trots att den bara stått på torget sedan klockan åtta i morse.

– I februari fick jag en förfrågan av cityföreningen om göra något busigt och roligt till torget. De hade sett att jag gör granrisbockar till jul. Jag har gjort både små och stora bockar upp till 3 meter.

Aktuell för Guinness rekordbok

Eva bad sin kollega om hjälp att bygga fågeln.

– Vi satt och spånade och jag sa att nu gör vi en riktigt stor tupp. Benny tog mig verkligen på orden när han byggde stommen, säger Eva och skrattar.

Det tog tre veckor att bygga tuppen som består av flera lager av gran-, en-och björkris. Eva berättar att hon tidigare i morse mätte den väldigt noga.

– Vi vill försöka få in den i Guinness rekordbok. För att ha en chans att bli godkänd måste den både filmas, mätas och fotas. Den är exakt 3,7 meter!

Tror ni den kommer med i rekordboken?

– När jag ringde huvudkontoret i London sa de att de inte hört talas om någon lika stor tupp tidigare, så vi är förhoppningsfulla!

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter för de senaste sydsvenska nyheterna!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!