Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tullhund attackerad av män med smällare

Två av Tullverkets hundar kan ha skadat hörseln efter att smällare kastats ned på perrongerna vid Hyllie station i Malmö. (Arkivbild) Foto: SANNA DOLCK
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

En av Tullverkets hundar kan ha skadat hörseln efter att ha varit alldeles i närheten av kraftiga smällare som kastades ner på ett spårområde i Malmö.

Två 22-åriga män har identifierats och delgetts misstanke om djurplågeri, skadegörelse och våld mot tjänsteman.

Det var i lördags kväll som Tullverkets personal befann sig på Hyllie station för att utföra sitt arbete med att kontrollera resande och deras gods. 

På plats ska bland annat en tullhund med förare ha funnits. Medan tulltjänstemannen utförde sitt arbete ska de två misstänkta männen ha stått ovanför rulltrapporna på stationen och kastat ner smällare, eller bangers, på perrongen.

– Det ska ha blivit en kraftig detonation och två tulltjänsteman har känt smärta och obehag, säger Nils Norling, pressinformatör vid Malmöpolisen.

Hundarna ska utredas

Men det finns alltså misstanke om att även en av Tullverkets hundar skadats. En utredning ska nu göras för att undersöka hundens status.

De två misstänkta gärningsmännen kunde identifieras på platsen. Ingen har gripits eller anhållits i ärendet, enligt Nils Norling.

 

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.