Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trött på vanlig semla? Här är gyrossemlan

Efter kebabsemlan och tacosemlan – här kommer gyrsossemlan. Foto: Privat
Foto: Privat
Badie Nabi på Restaurang 22 i Rockneby utanför Kalmar har gjort en gyrossemla. Foto: Privat

Kär bulle kommer i många former.

Det fortsätter dyka upp innovativa varianter av den älskade semlan. Senast i raden är gyrossemlan i Rockneby.

– Jag tycker faktiskt att den är jättegod, säger skaparen Badie Nabi.

Den har kommit i wrapform, den har kommit i pizzavariant och den finns att åtnjuta som varmkorv. Ja, det finns till och med kebabsemla och tacosemla. Så det var väl inte mer än rätt att också gyrosmakarna skapar sin egen semla.

Det är precis vad Badie Nabi på Restaurang 22 i Rockneby utanför Kalmar har gjort.

– Ja det stämmer. Idén kom från en kund. Vi funderade och skaffade fram ett recept och fixade den.

Han förklarar att det inte är en traditionell semla med grädde och mandelmassa utan en matig variant.

– Vi har bakar en speciell brödbulle som vi fyller med gyros, sallad lite lök, pommes och tsatsiki och vitlöksås på sidan av.

Det är en stor semla, runt 20 centimeter i diameter, så Badie Nabi garanterar att man blir rejält mätt.

– Jag tycker faktiskt att den är jättegod och jag har fått mycket beröm av kunderna som har köpt den.

"Fler beställningar"

Det var i fredags som gyrossemlan lanserades på Restaurang 22. Badie Nabi förklarar att de har sålt en hel del under helgen.

– Alla tycker den är jättebra och vill ha den igen. Vi har fler beställningar till i morgon, säger han.

På restaurangen bakar man också pizzor, men någon semmelpizza kommer vi inte få se.

– Nej, vi satsar på att göra en julpizza.