Oskar Leander.
Oskar Leander.

"Tror inte det är en risk för utlänningar"

Publicerad
Uppdaterad
Oskar Leander befann sig i Thailand under militärkuppen för två år sedan.
Nu är han åter på plats i landets huvudstad - under vad som beskrivs som de värsta gatustriderna på tio år.
- Men jag tror inte att det är en risk för utlänningar, jag kommer att stanna där jag är, säger han till Expressen.se.
En person dödades och 40 skadades när oroligheterna fortsatte i den thailändska huvudstaden under tisdagen.
Svenska utrikesdepartementet råder nu de svenskar som finns i landet att hålla sig borta från stora folksamlingar och demonstrationer.
23-årige Oskar Leander - från Malmö - som studerar i Bangkok bor cirka en halvtimmes bilfärd från området där oroligheterna pågår. Han har märkt av oroligheterna på flera sätt men är inte rädd för att de ska drabba de svenskar som befinner sig i huvudstaden.
- Jag tror inte att det är någon risk för utlänningar. Där jag befinner mig känns det hur säkert som helst. Jag var här under militärkuppen för två år sedan och då var det ingen fara att stanna kvar. Jag kommer att stanna där jag är, säger han till Expressen.se.
Vad har ni fått för råd i nuläget?
- Jag har läst i thailändska tidningar att flera länder har utfärdat varningar för de utlänningar som befinner sig här. Men jag känner mig säker.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag