Trodde han fått nya vänner - blev rånad

Mannen firade lördag på Gustav Adolfs torg i Malmö i går. Det slutade med att han blev misshandlad och rånad av två män som han trodde var nya kompisar.
Foto: Sara Strandlund

Den 76-årige mannen var glad att han fått några nya kompisar. Men de drog in honom i en port, misshandlade honom och tvingade till sig koden till bankkortet. Han blev av med 10 000 kronor.

Mannen hade åkt in till centrala Malmö i går eftermiddag för att fira lördag. På Gustav Adolfs torg fikade han och tog ett par öl med några nyfunna vänner - två män i 50-årsåldern. Vid 16.30-tiden följde han sedan med männen ett par kvarter in på gamla Väster. När sällskapet kommit till Hyregatan överföll männen honom.

Slag och sparkar

 I en källarnergång slog och sparkade de 76-åringen och rånade honom på hans plånbok och nycklar.

 - När de hittade bankomatkortet i plånboken tvingade de honom att berätta kortkoden innan de lämnade honom där, säger Björn Svensson, biträdande inre befäl vid Malmöpolisen.

Tog ut 10 500

 Efter en kvart fick den chockade och mörbultade gamle mannen hjälp av en förbipasserande att ringa polisen. Men vid det laget hade rånarna redan hunnit plocka ut 10 500 kronor på 76-åringens kort i en bankomat vid Gustav Adolfs torg.

 - Vi ska se om det finns bilder på rånarna från bankomaten, säger Björn Svensson.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!