Kraftig brand i flerfamiljshus

Publicerad

En lägenhet på översta våningen i ett flerfamiljshus i Landskrona står i brand.

Ingen ska vara kvar i den brinnande lägenheten, men personer kan finnas i övriga delar av huset.

– Det finns helt klart en spridningsrisk, säger Ronny Lundgren, inre befäl vid räddningstjänsten Skåne nordväst.

Tredje våningen i ett flerfamiljshus i Landskrona står i full brand på onsdagskvällen. Larmet om branden kom klockan 21.33 och räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen.

– Det är en fullt utvecklad brand på tredje våningen. Ingen är kvar i lägenheten som brinner, men det är säkert någon kvar i huset, säger Ronny Lundgren, inre befäl vid räddningstjänsten Skåne nordväst.

Räddningstjänsten arbetar nu med att släcka elden – och förhindra eventuell spridning.

– Det finns helt klart en spridningsrisk. Jag vet inte hur det ser ut med närliggande hus, men elden kan ta sig upp till vinden. De försöker förhindra spridningen, säger han.

Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag