Det var på fredagsförmiddagen som pojken hittades livlös i en sjö vid ett asylboende. Han avled på påskaftonen av sina skador. Foto: Carl CarlertDet var på fredagsförmiddagen som pojken hittades livlös i en sjö vid ett asylboende. Han avled på påskaftonen av sina skador. Foto: Carl Carlert

Det var på fredagsförmiddagen som pojken hittades livlös i en sjö vid ett asylboende. Han avled på påskaftonen av sina skador.

 Foto: Carl Carlert
Pojken hade flutit hundra meter i vattnet och fastnat i ett nät. Foto: Carl CarlertPojken hade flutit hundra meter i vattnet och fastnat i ett nät. Foto: Carl Carlert
Pojken hade flutit hundra meter i vattnet och fastnat i ett nät. Foto: Carl Carlert
Foto: Carl CarlertFoto: Carl Carlert


 Foto: Carl Carlert
Händelsen inträffade i Markaryds kommun. Foto: GooglemapsHändelsen inträffade i Markaryds kommun. Foto: Googlemaps
Händelsen inträffade i Markaryds kommun. Foto: Googlemaps
Pojken avled på Drottnings Silvias barnsjukhus i Göteborg. Foto: Anna SvanbergPojken avled på Drottnings Silvias barnsjukhus i Göteborg. Foto: Anna Svanberg
Pojken avled på Drottnings Silvias barnsjukhus i Göteborg. Foto: Anna Svanberg
Håkan Persson, kyrkoherde i Markaryd. Foto: PrivatHåkan Persson, kyrkoherde i Markaryd. Foto: Privat
Håkan Persson, kyrkoherde i Markaryd. Foto: Privat

Treåring död efter drunkningsolycka

Publicerad

Den treårige pojken hittades livlös i en sjö i Markaryds kommun på långfredagen.

Han avled på påskafton.

– Det är en oerhört tragisk händelse där en liten kille hamnat i vattnet, säger Håkan Persson, kyrkoherde i Svenska kyrkan i Markaryd.

Vid 10.30-tiden på fredagen anmäldes en treårig pojke försvunnen från ett asylboende i Markaryds kommun. I närheten av boendet ligger en stor gräsmatta som sluttar ner mot en sjö.

– Det handlar om en olyckshändelse där några barn sprungit och lekt på gräsmattan. Pojken ska ha ramlat från en brygga, flutit hundra meter och fastnat vid nät intill ett kraftverk, säger Håkan Persson, kyrkoherde i Svenska kyrkan i Markaryd.

Fördes till sjukhus

Det är inte känt hur länge pojken låg i vattnet men när han hittades var han livlös, som Sveriges Radio P4 Kronoberg var först att rapportera om.

– Vi fick in ett samtal klockan 10.34 om att en pojke försvunnit vid ett asylboende. Klockan 11.15 anträffades han i sjön, säger polisens pressinformatör Kim Hild.

Upplivningsförsök påbörjades direkt och pojken togs med ambulans till sjukhus i Halmstad. Enligt sjukhuset hade han livshotande skador. Han fördes vidare till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg.

På påskafton avled pojken.

– Han avled på seneftermiddagen, säger Katharina Hallingberg vid sjukhusets pressjour.

Sorg på asylboendet

Asylboendet öppnade bara för några veckor sedan. Innan dess hade pojken med sin mamma bott på ett evakueringsboende.

På asylboendet rådde det under fredagen stor sorg. Personal och frivilliga fick hjälp att bearbeta händelsen. Även frivilliga från den muslimska föreningen i kommunen kom dit.

– Alla boende samlades i matsalen och personer är där som pratar med dem. Jag har själv varit där. De som driver det här boendet är fantastiska människor, det är som ett familjehem. De är som en enda stor familj så det brukar vara en fantastisk plats att vara på, säger Håkan Persson.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag