Två personer skottskadades på onsdagskvällen i Malmö. Foto: Peo Möller / TOPNEWS.SETvå personer skottskadades på onsdagskvällen i Malmö. Foto: Peo Möller / TOPNEWS.SE
Två personer skottskadades på onsdagskvällen i Malmö. Foto: Peo Möller / TOPNEWS.SE
En person ska också ha misshandlats. Polisen har spärrat av platsen. Foto: Peo Möller / TOPNEWS.SEEn person ska också ha misshandlats. Polisen har spärrat av platsen. Foto: Peo Möller / TOPNEWS.SE
En person ska också ha misshandlats. Polisen har spärrat av platsen. Foto: Peo Möller / TOPNEWS.SE
Foto: Peo Möller / TOPNEWS.SEFoto: Peo Möller / TOPNEWS.SE
 Foto: Peo Möller / TOPNEWS.SE
Foto: Peo Moller / TOPNEWS.SEFoto: Peo Moller / TOPNEWS.SE
 Foto: Peo Moller / TOPNEWS.SE
Foto: Peo Moller / TOPNEWS.SEFoto: Peo Moller / TOPNEWS.SE
 Foto: Peo Moller / TOPNEWS.SE
Foto: Peo Moller / TOPNEWS.SEFoto: Peo Moller / TOPNEWS.SE
 Foto: Peo Moller / TOPNEWS.SE

Tre skottlossningar har skett i Malmö i natt

Publicerad

Tre skottlossningar har skett i Malmö i natt.

Totalt har fyra personer fått föras till sjukhus – flera med skottskador.

– En man är allvarligt skadad och en har lindriga skador, säger Anna Möller på Region Skånes presstjänst.

Polisen larmades klockan 20.23 på onsdagskvällen av flera uppringare som hört skott i stadsdelen Lindängen i Malmö.

– Vi har fått in samtal om skottlossning. Vi har flera patruller där. Det är full insats, sa Linda Pleym på polisens ledningscentral under pågående utryckning.

På platsen anträffade polispatrullerna tre skadade personer.

– Vi hittar tre män. De var vid medvetande, säger Linda Pleym.

Enligt polisen fördes tre personer till sjukhus i samband med händelsen. Det ska röra sig om två skottskadade personer och ytterligare en person som misshandlats.

Flera till sjukhus

Region Skåne bekräftar att två personer skottskadats.

– I samband med en skottlossning har två män förts till sjukhus. En man i 45-årsåldern är allvarligt skadad. Ytterligare en man i 50-årsåldern är lindrigt skadad, säger Anna Möller.

Platsen hölls under natten avspärrad och polisen sökte med hund i området.

– Det är avspärrat i väntan på tekniker som inte har kommit dit än, berättade Linda Pleym en och en halv timme efter det första larmet.

– Det är patrullerna på plats som nu samlar uppgifter. Sedan får vi sammanställa uppgifterna för att få en bild av vad det är som har hänt, säger Linda Pleym.

Ytterligare två skjutningar

Senare under natten, vid halv tre, kom även rapporter om att ännu en man har hittats skottskadad i en lägenhet i Malmöstadsdelen Augustenborg. Personen har förts till sjukhus och än så länge har ingen gripits.

– Vi har platsen avspärrad och tekniker är på väg dit, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid polisen i region Syd, vid 03-tiden i natt.

Inget samband

Några timmar senare har även någon skjutit mot en taxibil i stadsdelen Rosengård. Ingen person ska ha skadats.

– Taxibilen som träffades har tagits i beslag, säger Hans Nilsson.

Under torsdags morgonen har polisen inte gripit något misstänkt för iblandning i skottlossningarna.

Det uppges heller inte finnas något samband mellan de tre skjutningarna.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter för de senaste sydsvenska nyheterna!

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag