Tre personer sitter anhållna misstänkta för grov våldtäkt under natten till onsdagen. Foto: Ludvig Thunman
Tre personer sitter anhållna misstänkta för grov våldtäkt under natten till onsdagen.  Foto: Ludvig Thunman

Tre personer anhållna för grov våldtäkt

Publicerad

Tre personer sitter anhållna misstänkta för grov våldtäkt under natten till onsdagen. Enligt polisen kan det tillkomma fler misstänkta personer och även ytterligare brottsrubriceringar.

– Tre personer är anhållna misstänkta för grov våldtäkt. Det ska ha inträffat under natten till onsdagen, säger Malmöpolisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Tre personer sitter anhållna misstänkta för grov våldtäkt. Våldtäkten ska ha inträffat i västra Skåne under natten mot onsdagen, något som Sydsvenskan var först med att berätta om.

En kvinna är målsägande i ärendet. Polisen är i övrigt restriktiv med information i ärendet, som befinner sig i en känslig utredningsfas.

– Vi måste arbeta vidare och ta hand om den här kvinnan, säger Ewa-Gun Westford.

Enligt henne kan det komma att tillkomma ytterligare rubriceringar alltefter som polisen lyckas klarlägga vad som inträffat.

– Vi har fler utredningsåtgärder att vidta. Och det kan tillkomma fler brottsrubriceringar.

– Tre personer sitter nu anhållna, två är namngivna och den tredje är okänd, säger Ewa-Gun Westford.

Mycket som är oklart

De två identifiera misstänkta är i 25-årsåldern.

Brottsplatsen är angiven som västra Skåne.

– Vi är inte säkra på om det skett på flera platsen. Vi måste komma längre fram i utredningen, säger Ewa-Gun Westford.

Enligt polisen kan ärendet komma att vidgas och omfatta fler misstänkta. Det är oklart om några personer nu aktivt söks av polisen.

– Jag har ingen uppgift om det, vi får se vart ärendet tar vägen. Men vi jobbar på det och i nuläget råder förundersökningssekretess, säger Ewa-Gun Westford.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter för de senaste sydsvenska nyheterna!

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag