Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tre personer anhållna efter branden på Ica Maxi

Arkivbild Ica Maxi Stormarknad.
Foto: JOHANNA SVENSSON
Tre personer har anhållits, polisen ser utredningsläget som gott.
Foto: BILDBYRÅN

Tre personer har anhållits misstänkta för att ha anlagt branden som härjade på Ica Maxi Stormarknad i Växjö under söndagskvällen.

Det handlar om två kvinnor och en man enligt SVT Nyheter Småland.

Det är oklart om det handlar om samma personer som syns på en övervakningsbild från butiken som cirkulerar på sociala medier.

Under måndagen har tre personer anhållits misstänkta för grov mordbrand efter söndagens brand på Ica Maxi Stormarknad vid Samarkand i Växjö.

Jourhavande förundersökningsledare i Växjö bekräftar att tre personer anhållits.

Under måndagen har även en övervakningsbild från butiken cirkulerat på sociala medier. Det är Ica-butikens köpman som lagt ut bilden på sin facebook. Den föreställer tre personer med censurerade ansikten och Ica-handlaren skriver ”tre ungdomar är i särskilt intresse i utredningen tack vare ett väl fungerade övervakningssystem”. 

Köpmannen uppmanar människor att dela bilden, vilket många också har gjort. 

Polisen är medvetna om tilltaget men säger sig inte vara inblandade. 

– Jag har inga synpunkter på det men jag tycker att man ska låta polisen utreda initialt, säger Fredrik Svärd, kriminalkommissarie i Kronoberg.

Polisen vill inte säga om det är samma personer som anhållits som syns på den delade övervakningsbilden. De ser dock utredningsläget som gott och säger till SVT Småland att de har teknisk bevisning att gå på.

– Vi har bland annat övervakningsbilder, säger Robert Loeffel, presstalesperson på polisen i Växjö till SVT.

Ica hänvisar till polisen

Under måndagen har butiken haft stängt för att sanera rökskadorna och de planerar att öppna igen under tisdagen.

Icas presstjänst vill inte kommentera ärendet utan vidarebefordrar ett meddelande från den aktuella butiken: ”Vi lägger nu allt vårt fokus på att finnas som stöd för våra medarbetare, vi är ett väldigt bra gäng som håller ihop i sådana här situationer och vår personal ska känna att vi har fullt fokus på att finnas som stöd för dem nu och tillsammans sanera butiken för att välkomna kunderna igen. Därför har vi i dag inga ytterligare kommentarer till media utan hänvisar alla ytterligare frågor till polisen eller Icas presstjänst”, skriver Camilla Af Trampe, HR chef Ica Maxi Växjö i ett meddelande till media.

Kvällsposten har försökt nå Ica-butikens köpman för en kommentar utan resultat.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!