Elev var tre minuter sen – tvingades tala inför klassen

Skolan har anmälts av elevens förälder. Bilder har ingenting med den aktuella händelsen att göra.
Foto: Shutterstock

Eleven kom tre minuter försent och tvingades då be om ursäkt inför klassen.

Nu anmäler elevens förälder skolan för tilltaget, samt att läraren fysiskt tvingar eleverna att titta läraren i ögonen när klassens morgonhälsning genomförs, rapporterar Värnamo nyheter.

Uppgifterna kring de misstänkta missförhållandena framkommer i en anmälan till Skolinspektionen författad av en förälder till eleven på en skola i Värnamo kommun.

Enligt anmälan ska flera incidenter ha inträffat under höstterminen. Bland annat ska eleven ha kommit tre minuter försent till en lektion, och då tvingats att be om ursäkt för detta inför klassen.

Detta ska enligt föräldern ha varit särskilt plågsamt för eleven som redan från början tycker att det är jobbigt att bli lämnad på skolan.

Fysiskt tvång

En annan omständighet som nämns i anmälan rör en morgonhälsning som införts i den aktuella klassen. Eleverna står då på rad utanför klassrummet och hälsar på läraren genom att ta i hand. Enligt anmälan tvingas eleverna i samband med detta titta läraren i ögonen, och om så inte sker ska läraren fysiskt ha tvinget eleverna till detta genom att tag i deras haka och höja upp elevens ansikte för att få ögonkontakt, rapporterar Värnamo nyheter.

Elevens förälder kräver i anmälan att händelserna utreds och att eleven behov av extra stöd och resurser utreds, något som skolan enligt anmälan tidigare försummat. Enligt Värnamo nyheter ska denna utredning vara klar den 4 februari.

Enligt Värnamo nyheter kommer Skolinspektionen att utreda om det förekommit kränkande behandling på skolan.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!