Tre lastbilar i krock utanför Helsingborg

En person fördes till sjukhus efter olyckan med tre lastbilar.
Foto: Andre Tajti

Strax före halv elva krockade tre lastbilar på E6 i riktning mot Helsingborg.

Drygt en timme senare inträffade ytterligare en olycka på E6. Även här ska tre fordon vara inblandade.

Totalt fyra personer fick föras till sjukhus – en med svåra skador.

Första larmet om trafikolycka kom till polisen 10.31 på torsdagsförmiddagen. Tre lastbilar ska ha varit inblandade i en kollision på E6 i höjd med Helsingborg södra.

En av lastbilschaufförerna fördes med ambulans till sjukhus. Han uppges ha fått svåra skador i samband med olyckan. Ytterligare en person fördes till sjukhus men ska bara ha ådragit sig lindriga skador.

Kökrock

Strax före klockan tolv inträffade ytterligare en trafikolycka på E6 i riktning mot Helsingborg. En lastbil och två personbilar uppges ha kolliderat strax utanför Landskrona.

– Det handlar antagligen om en kökrock till följd av den första olyckan, säger Lennart Linderos på räddningstjänsten i Helsingborg.

Räddningstjänsten fick klippa loss en person ur en av personbilarna och två personer ska ha förts med ambulans till sjukhus.

Totalstopp

Framkomligheten förbi de två olycksplatserna var kraftigt begränsad under eftermiddagen. Vid olyckan vid Helsingborg södra var vägen till en början helt avstängd. Trafiken leddes om och först senare under eftermiddagen kunde vägen öppnas för trafik.

Även vid olyckan utanför Landskrona var framkomligheten inledningsvis kraftigt begränsad.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!