Tre kvinnor rånade i Malmö på en timme

Publicerad

Inom loppet av en timme blev tre unga kvinnor knivrånade i Malmö natten mot lördag.

Nu misstänker polisen att samma rånarduo utfört samtliga tre rån.

– Man känner ju att det är fara för livet, säger en av de rånade kvinnorna.

Den första kvinnan rånades strax efter midnatt – knappt 40 minuter senare hade polisen fått larm om ytterligare två rån mot unga kvinnor i centrala Malmö.

Kvällsposten har pratat med en av kvinnorna som blev rånade. Hon berättar att de två rånarna överraskade henne bakifrån.

– Sedan satte de kniven mot bröstet och sa på engelska att jag skulle lämna ifrån mig allt som var värdefullt, säger hon.

Hon uppskattar att allt var över på trettio sekunder.

– Det enda jag tänkte var att de fick ta precis vad de ville. Man känner ju att det är fara för ens liv.

När det kom andra människor till platsen försvann rånarna springande, berättar hon.

– Jag har alltid känt mig trygg i Malmö och så sker detta på en gata där jag brukar röra mig. Jag har alltid kunnat gå fritt i stan och gått ensam hem på kvällar, men nu vågar man ju inte göra det.

Liknande signalement

De andra två kvinnorna har beskrivit förloppet på liknande sätt:

De två männen har hotat med kniv och sedan tvingat till sig värdesaker genom hot.

Nu tror polisen att det rör sig samma två gärningsmännen vid samtliga tre rån.

– Det klart man tror att det är samma personer. Signalementen stämmer överens och rent geografiskt, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.

Senare under natten blev ytterligare en kvinna rånad i Malmö.

Två rånare i bil

Strax före klockan tre ska två okända gärningsmän ha klivit ur en bil på Nobelvägen, hotat henne med kniv och tvingat till sig en väska.

– Men här stämmer signalementet inte lika bra överens som i de tidigare, säger Kim Hild.

Ingen var under lördagseftermiddagen ännu gripen i ärendet.

– Ingen har som tur var blivit skadad i samband med de här rånen, men det är ju extremt obehagligt och olyckligt att ingen ännu är gripen, säger Kim Hild.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag