Sjunde rånet mot taxichaufförer på kort tid inträffade på tisdagskvällen. Foto: MIkael Nilsson
Sjunde rånet mot taxichaufförer på kort tid inträffade på tisdagskvällen. Foto: MIkael Nilsson

Tre knivbeväpnade rånare slog till mot taxi

Publicerad

En våg av taxirån har drabbat Malmö.

Sju chaufförer har utsatts under februari och på tisdagskvällen slog tre gärningsmän till, beväpnade med kniv.

– Det finns ett liknande tillvägagångssätt och vi tittar på möjligheten att de kan ha ett samband, säger Mia Sandgren på Skånepolisen.

En 15-årig pojke har gripits misstänkt för inblandning i rånförsöket.

På Estlandsgatan i området Heleneholm tog en av de tre taxiresenärerna fram en kniv och hotade chauffören.

Klockan var strax innan 18 när polisen kallades till platsen som rånarna då hunnit lämna.

Chauffören ska inte ha skadats fysiskt och har kunnat uppge ett signalement på de misstänkta gärningsmännen.

Med hjälp av hundpatruller sökte polisen av området under tisdagskvällen och taxibilen har tagits i beslag för en teknisk undersökning.

"Finns likheter"

Tisdagskvällens gärning är det sjunde i Malmö på kort tid.

– Sedan den 1 februari har vi haft sju rån eller rånförsök mot taxichaufförer, men i nuläget går det inte att svara på hur eller om de hänger ihop, säger Mia Sandgren, informatör hos Skånepolisen.

De sju händelserna utreds som enskilda brott men polisen tittar även på sambanden.

– Vi jobbar brett och förutsättningslöst, men det finns likheter. Vid flera av händelserna har det funnits en kniv inblandad och det har rört sig om två eller tre gärningsman vid samtliga tillfällen, säger Mia Sandgren.

Senare på tisdagskvällen greps en 15-årig pojke i samband med polisens sökinsats.

– Han kommer att höras under natten. De övriga misstänkta är fortfarande på fri fot, säger Mia Sandgren.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag