Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre dödsfall i Skåne – knappt 900 nya fall

Stor guide! Få svar på alla dina frågor om covid-19
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Eva Melander, smittskyddsläkare.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Region Skåne rapporterar 860 nya bekräftade fall senaste dygnet. 

Samtidigt har antalet som vårdas på sjukhus ökat från 237 till 243, varav 25 på intensiven vilket är fyra färre än dagen innan. 

Dessutom har tre nya dödsfall registrerats. 

– Smittan ökar överallt och i alla åldersgrupper. Samtidigt är det oroväckande att antalet nya fall på särskilda boenden är fortsatt högt och vi ser tyvärr nya utbrott hela tiden trots stora insatser, säger Eva Melander, smittskyddsläkare Region Skåne, i ett pressmeddelande. 

Den andra smittvågen fortsätter i Skåne. 

På tisdagen rapporterar Region Skåne 860 nya bekräftade fall. 

Även antalet som vårdas på sjukhus fortsätter att stiga. Totalt vårdas 243 covidpatienter, vilket är sex stycken mer än föregående dygn. 

Dock har antalet som vårdas på intensiven sjunkit från 29 till 25. 

Flest vårdas i Malmö, närmare bestämt 92 varav sju på intensiven. I Lund vårdas 59 coronapatienter, följt av Helsingborg (53) och Kristianstad (34). Lund har dock flest patienter på intensiven, närmare bestämt elva stycken.

Tre nya dödsfall har registrerats i Skåne. 

Under vecka 48 analyserades totalt 46918 stycken tester, vilket är mest någonsin. Av dessa var 5695 positiva enligt ett pressmeddelande från Region Skåne. 

I pressmeddelandet skriver regionen också att fallen ökar på särskilda boenden. Förra veckan registrerades 81 nya fall på 11 boenden.

– Smittan ökar överallt och i alla åldersgrupper. Samtidigt är det oroväckande att antalet nya fall på särskilda boenden är fortsatt högt och vi ser tyvärr nya utbrott hela tiden trots stora insatser, säger Eva Melander, smittskyddsläkare Region Skåne.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!