Foto: PEO MÖLLER / KVP
 Foto: PEO MÖLLER / KVP

Tre begärs häktade misstänkta för mord

Publicerad

Tre unga personer – 17, 18 och 21 – har begärts häktade misstänkt för ett mord i Helsingborg. Samtliga tre är skäligen misstänkta.

En 21-årig man knivmördades natten till söndag efter ett större bråk.

Kring midnatt natten till söndag larmades polisen till ett industriområde i Helsingborg. Enligt uppgift var cirka åtta personer inblandade i ett större bråk.

En man, 21, blev knivhuggen och dog av sina skador. 

Begärts häktade

Tre personer anhölls på söndagen och har samtliga nu begärts häktade för mord. 

En 21-årig man är misstänkt för mord, synnerligen grov misshandel och misshandel. 

En 18-årig man är misstänkt för mord, synnerligen grov misshandel.

 En 17-årig pojke är misstänkt för mord och två fall av försök till mord.

Samtliga tre är skäligen misstänkta – den lägre misstankegraden. 

 

LÄS MER: Man sköts till döds på Närlunda i Helsingborg 

 

Restriktioner

Åklagare Magnus Larsson vill att de tre männen häktas för att det finns risk att de misstänkta flyr, förstör bevis och fortsätter sin brottsliga bana. 

Påföljden för mord är dessutom inte lindrigare än två år, vilket åklagaren också poängterar i häktningsframställan. 

Åklagaren anser också att det finns synnerliga skäl att häkta den 17-årige pojken – eftersom en betryggande övervakning inte kan ske på ett annat sätt. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag